Abone Ol

Erdoğan'ın uçağındaki gazeteciler Putin'i gördü mü?

Medyafaresi.com özel haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tarihi Rusya gezisine, hükümete yakın gazete veTV'lerin temsilcileri de katılmıştı. Erdoğan'ın uçağında poz veren ünlü medya temsilcileri Rusya'da uçaktan inince ortadan kaybolmuş... Peki neden?

Erdoğan'ın uçağındaki gazeteciler Putin'i gördü mü?

Bu fotoğraf bugün bir çok gazetede, Erdoğan'ın uçağıyla Rusya'ya gidip gelen ünlü gazetecilerin köşelerini ve haberleri süsledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tarihi Rusya seferi her açıdan önemliydi. Erdoğan ve Putin sancılı uçak krizi sürecinden sonra ilk kez görüşecekti.

Tarihi buluşmada Erdoğan ve Putin'in ilk temas anlarına, el sıkışmalarına, iki liderin birbirine göstereceği sıcak ve samimi yaklaşıma tanık olmak önemliydi.

Büyük bir krizden sonraki ilk görüşmenin tüm detayları gazetecilik açısından merak konusuydu.

Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uçağından inen ünlü medya şahsiyetleri kendilerini karşılayan minibüse doluşup ortadan kayboldu.

Erdoğan Konstantin sarayında saatlerce Putin ile görüşmeler yaparken, ünlü gazeteciler bindikleri minibüsle St. Petersburg turu attı. Güzel Rus yemeklerini tattı, kentin tarihi köşelerini gezip Rusya hatırası fotoğraflar çektirme imkanı buldu.

Medyanın bu önemli isimleri akşam saatlerinde Türkiye'ye dönüş saati gelince ortaya çıktı. Uçağa bindiler, Erdoğan'ın ağzından Putin ile görüşmesinin perde arkasını dinlediler, aldıkları notları da bugün gazetelerinden bizlere aktardılar.

Putin ve Erdoğan'ın basın toplantısını izlemediler ama olsun. Görev başarıyla tamamlanmış oldu.

MEDYAFARESİ