Abone Ol

Erdoğan'ın Olası Hastalığını Açıkladı: Zaman ve Mekan Algısını Yitiriyor...

TELE 1 ekranlarında yayımlanan "5 boyut"ta AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlık durumu gündeme geldi. Program konuklarından Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Saltık, Erdoğan'ın olası hastalığını canlı yayında açıkladı.

Erdoğan'ın Olası Hastalığını Açıkladı: Zaman ve Mekan Algısını Yitiriyor...

Erdoğan'ın konumu nedeniyle hassas olması gerektiğini ifade eden Saltık; "Erdoğan konuşurken uyuyor, yakın geçmişte bir yerde daha oldu. Erdoğan Ukrayna devlet başkanı konuşurken ayakta uyukladı. Ukrayna Devlet Başkanı kürsüye vurarak Erdoğan'ı uyandırdı." dedi.

2006 yılında Erdoğan'ın fenalaştığını hatırlatan Saltık "O durum büyük ihtimalle epilepsi gibi görünüyor. O sırada arabasının camı balyozla kırıldığında ve Güven Hastanesi'ne kaldırıldığında Erdoğan'ı ilk gören meslektaşımız Sümer Güllap, bir süre sonra gripten öldü. O da kocaman bir soru işaret, otopsi raporu var mı bunu da bilmiyoruz." dedi.

ERDOĞAN'IN DURUMUNU BİLMEMİZ GEREKİR

Önümde Washington Post gazetesi var diyen Saltık oradan bir haber okuyarak "Erdoğan diyelim ki aşırı yorgunluk nedeniyle uyudu. Bu bile kabul edilemez, bir ülke yönetiminde tüm kararları tek başına alan mutlak otoritenin demeç verirken yorgunluk gereçkesiyle uyuması dahi kabul edilemez.

TBMM Başkanı'nın Erdoğan'dan sağlık raporu istemesi hayal edilebilir mi? Ayrıca Anayasa'nın 20. Maddesi kapsamında kişisel veri olması da söz konusu değil. Ülkeyi yöneten birinin sağlık durumunu paylaşması gerekir. Bizim de Erdoğan'ın durumunu bilmemiz gerekir." dedi.

Bu konu geçmişte de incelendi diyen Saltık, Erdoğan'ın geçirdiği operasyonu da hatırlatarak birkaç yıl önce yapılan bir yayını hatırlatarak "O yayında Erdoğan'ın rahatsızlığının epilepsi olduğunu ifade ettiler ve bu zamana kadar yalanlanmadı." dedi. Erdoğan'ın zaman ve mekan algısını zaman zaman yitirdiğini söyleyen Saltık, "bu konunun mutlaka açığa kavuşturulması lazım" dedi.