Abone Ol

Erdoğan’ın 1002 Liralık Market Alışverişi Yabancı Basının Manşetlerinde

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Tarım Kooperatifi'nde yaptığı market alışverişi ve hayatın pahalılaşması dünya basında da yer buldu.

Erdoğan’ın 1002 Liralık Market Alışverişi Yabancı Basının Manşetlerinde

Türkiye’deki yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı ile birlikte Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın market alışverişi, dünyanın gündeminde.

Ünlü İngiliz ekonomi gazetesi Financial Times (FT) bugün Erdoğan manşetiyle çıktı. Kapakta en üstte Erdoğan’ın önceki gün İstanbul’da yaptığı market alışverişinden bir fotoğrafa yer veren gazete “Fiyat artışları Türkleri rahatsız ediyor” başlığını kullandı.

“Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan İstanbul’da bir süper marketin reyonlarına bakıyor” ifadeleriyle fotoğraf hakkında bilgi veren FT, Türkiye’de eylülde enflasyonun yüzde 19,58 ile iki buçuk yılın zirvesine yükseldiğine ve Merkez Bankası’nın resmi hedefinin neredeyse dört katına çıktığına, başta gıda fiyatları olmak üzere hayat pahalılığına dönük halkın tepkisinin giderek arttığına ve gıda enflasyonunun yüzde 29 ile manşet enflasyonun bile üzerinde olduğuna işaret etti.

Türkiye’de hükümetin geçen ay süper marketlere karşı ‘makul’ olmayan fiyatlar gerekçesiyle soruşturma başlattığını hatırlatan gazete, Erdoğan’ın fiyat artışlarıyla ilgili perakende sektöründeki ‘fırsatçıları’ suçladığını aktardı.

Erdoğan’ın 1002 Liralık Market Alışverişi Yabancı Basının Manşetlerinde - Resim: 1

Markette yaklaşık yarım saat kalan Erdoğan, iki yıl önceki alışverişinde sadece bisküvi, gofret gibi atıştırmalıklar alırken, bu kez iki alışveriş arabasını doldurdu. Kurutulmuş meyveler, mantı, gevrek, kuruyemiş, şalgam ve meyve suları, çikolata, bisküvi, kurabiye, gofret ve cips alan Erdoğan’ın alışverişinin toplam tutarı da ortaya çıktı.

Erdoğan ailesinin kasadayken çekilen görüntülerinde 1002 lira 47 kuruş tutan alışverişin ödemesini Cumhurbaşkanı Erdoğan cüzdanından çıkardığı nakit para ile ödedi. Tarım Kredi Kooperatifi satış mağazasının kasiyeri Erdoğan’a 7.5 lira para üstü verdi.