Abone Ol

Erdoğan'ın boykot çağrısı sonrası Avon'dan flaş açıklama: Listeden çıkarın

Cumhurbaşkanı Erdoğan Fransız mallarına karşı boykot çağrısında bulundu. Fransız markaları arasında ismi geçen Avon'dan konuya ilişkin “Biz kökeni Amerika'ya dayanan bir Brezilya markasıyız, listeden çıkarın” açıklaması yaptı.

Erdoğan'ın boykot çağrısı sonrası Avon'dan flaş açıklama: Listeden çıkarın

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Fransız mallarına boykot çağrısı sonrasında sosyal medyada Fransa menşeli ürünleri içerdiği iddia edilen listeler dolaşmaya başladı. Bu listelerde gerçekte başka ülke menşeli çok sayıda ürün ve markanın da yer aldığı dikkat çekti. Bunlardan biri olan Avon açıklama yaptı.

AVON'DAN BOYKOT AÇIKLAMASI

''26.10.2020 tarihinden bu yana çeşitli basın ve sosyal medya kanallarında gündeme getirilen Fransız markalarına boykot çağrısı konusunda markamızın da adı geçmektedir.

Avon, 1886 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde kurulan, 2020 yılının başında da Natura&Co grubu ile birleşerek Brezilya merkezli çok uluslu bir güzellik grubunun parçası haline gelen bir doğrudan satış şirketidir. Markamızın Fransız devleti ile bir bağı olmayıp Fransa’da operasyonu dahi bulunmamaktadır.

Basına yansıyan “Boykot edilecek Fransız markaları” başlıklı haberler içerisinde yer alan markamızla ilgili asılsız haberlere itibar edilmemesini ve haberlerde yer alan markamızın bu listeden çıkartılmasını önemle rica ederiz.

Kamuoyunun bilgisine sunarız.''