Abone Ol

Erdoğan'ın Akşener'e Yönelik Sözlerinin Eleştirildiği Halk TV'ye RTÜK'ten Ceza

RTÜK Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Akşener'e yönelik söylediği "Daha dur, bunlar iyi günler" sözlerinin eleştirilmesi nedeniyle Halk TV'ye iki idari para cezası verdi.

Erdoğan'ın Akşener'e Yönelik Sözlerinin Eleştirildiği Halk TV'ye Ceza

Kararı; kurulun üyelerinden İlhan Taşçı, ise Twitter üzerinden, "RTÜK, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İyi Parti Lideri Meral Akşener’e yönelik “Daha dur, bunlar iyi günler” sözlerinin kadına şiddet anlamına gelmediği gerekçesiyle (!) Şirin Payzın’ın eleştirilerinden dolayı Halk TV’ye yüzde 2 idari para cezası verdi" açıklamasını yaptı.

Fox ve KRT'ye de ceza verildi 

RTÜK Üyesi Okan Konuralp, Halk TV'nin yanı sıra KRT TV ve FOX TV’nin de ceza aldığını açıkladı.

Konuralp’in açıklaması şöyle:

- Erdoğan’ın, Akşener’e atfen “Bunlar iyi günler” cümlesiyle biten konuşmasının “cinsiyetçi/şiddeti azmettirici” olmadığını savunan RTÜK, konuşmanın eleştirildiği HALKTV’ye idari para cezası verdi. Versin! Güzel günleri hep birlikte göreceğiz.

- Öte yandan, SADAT Başkanı A. Tanrıverdi’nin itibarsızlaştırıldı gerekçesinin de olduğu raporla KRT’ye de para cezası veren RTÜK, FOX TV’yi de cezasız bırakmadı. Bu kararlara karşı oy verdiğimizi kamuoyunun bilgisine sunarım.

Erdoğan ne demişti?

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İyi Parti grup toplantısında "Ben Rize'nin geliniyim" diyen Meral Akşener'in Rize İkizdere ilçesinde yaptığı esnaf ziyaretinde yaşananları hatırlatarak, "Yine dua et ki gelin hanıma çok ileriye gitmeden ders verdiler. İkizdere yetmedi, Çayeli'ne gittin. Orada da gerekeni yaptılar. Daha neler olacak neler..." ifadelerini kullandı.