Abone Ol

Erdoğan: Her üniversite bitirenin iş sahibi olması diye bir şey yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, akademik yıl açılış töreninde yaptığı konuşmada 'İki hafta içinde bir sonuç çıkmazsa kendi harekat planlarımızı devreye sokacağız' dedi.

Erdoğan: Her üniversite bitirenin iş sahibi olması diye bir şey yok

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

En büyük adaletsizlik eğitim öğretim hayatındaki adaletsizliktir. Çünkü bunun telafisi çok zordur. Göreve geldiğimiz günden beri eğitim alanında en iyi imkanları sağlamanın gayreti içinde olduk.

Bir dönem evlatları kıyafetleri nedeniyle okula alınmayan Türkiye’den bugünkü bilim odaklı yapıya geldik.Eğitim ve öğretim alanı da dinamik süreçtir. Okul öncesinden üniversiteye kadar tüm aşamalarda değişim şartı.

Türkiye yüksek öğretim alanında son 17 yılda büyük başarıya imza attı. Üniversite sayısı 207’ye çıktı. Eğitim öğretim meselesi önümüzdeki dönem de önceliklerimiz arasında ilk sırada yer alacak. İş isteyen her lise mezunu öğrencimizin yüksek öğrenime devam edebileceği bir yapı kurduk.

Eğitimde katsayı adaletsizliğini bitirdik

Tüm okullarımızdaki toplam sayısı 3 bini bile bulmayan spor salonu sayısını 10 bine yaklaştırdık. Bir dönem evlatları kıyafetlerinden dolayı okullara alınmayan Türkiye'den bugünkü eğitim öğretim odaklı yapıya geldik. Eğitimde katsayı adaletsizliğini bitirdik.

Yurt hayatını ben de yaşadım. Yurtlarda eğitim öğretim noktasında kalitenin daha yüksek olduğuna inanıyorum. Harç verildiği zaman kıyamet koparanlar şimdi nerede? Biz bu görevimizi de yerine getirdik. Beklentimiz ülkemizin beyin göçünün çekim merkezlerinden biri haline dönüşmesidir.Yüksek öğrenim alanını daha ileriye götürmek için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz.

‘Adı vakıf ama tamamen ticari çalışıyorlar’

Adı vakıf ama vakıf olmaktan çıkmışlar ticari olarak çalışıyorlar. Şimdi de bizim vakıf üniversitelerinin patronları kendi cebi hümayunundan değil orayı doldurmak için gayret ediyorlar buna bakmamız lazım. Tepeden tırnağa tüm kurumlarımızın misyonlarını ve işleyişlerini yeniden gözden geçirmemiz lazım. Vakıf üniversitelerinin bilimsel araştırmalara daha çok yönelmesi gerekiyor.

İki hafta içinde bir sonuç çıkmazsa kendi harekat planlarımızı devreye sokacağız.

2 HAFTA İÇERİSİNDE SONUÇ ALAMAZSAK KENDİ ADIMIMIZI ATARIZ

Artık laf ola beri gele yok. İcraat bekliyoruz ve güvenli bölgenin derinliğine bağlı olarak 3 milyon sığınmacıyı iskan edebiliriz. Bu anlamda batılı dostlarımızdan çok daha gerçekçi destekler bekliyoruz. Bu adımlar atılmazsa gerekeni yaparız. 2 hafta içerisinde sonuç almazsak kendi adımımızı atarız.