Abone Ol

Erdoğan'dan son dakika Berat Albayrak açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan istifa eden Berat Albayrak hakkında ilk kez konuştu, kabine değişikliği iddiasına bakın nasıl yanıt verdi.

Erdoğan'dan son dakika Berat Albayrak açıklaması

İşte Erdoğan'ın açıklaması:

Berat Albayrak'a şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. Bu süreç içerisinde özellikle de iki sismik araştırma ve 3 tane de sondaj gemisini dünyada ekonomik sıkıntıların yaşandığı dönemde bunu fırsata dönüştürmek suratiyle ülkemize kazandırması bakımından önemli bir başarıydı.

Kendisi sağlık sorunları neticesinde vazifesinden affını istedi Biz de bu talebi kabul ederek Hazine ve Maliye Bakanı olarak yerine Lütfi Elvan arkadaşımızı atamış olduk. Ve yeni hazine ve Maliye Bakanımıza görevinde başarılar diliyorum. Merkez Bankası Başkanlığı'na Naci Ağbal arkadaşımızı atadık. Ağbal'a da bu çalışmalarında inşallah başlarılar diliyorum.

Kabine değişikliği iddiasına yanıt

"Bu günlerde bir kez daha tedavüle sokulan kabine değişikliği yönündeki spekülasyonlarla ilgili içi boş tamamen masa başında uydurulan haberler. Bizim medyanın böyle işi gücü yok acaba ne yapalım da biz şuanda hükûmeti rahatsız edelim, ne yapalım da ülkenin kulağına kar suyu kaçıralım. Tayyip Erdoğan masabaşı kelamşörlerin yazdıklarıyla amel etmez. Bunu geçin. Yani siz yazacaksınız, tv'lerde konuşacaksınız ben de onlarla mı amel edeceğim? Siz 18 yılda böyle bir adım attığımızı gördünüz mü? Yahu atmayız, attıramazsınız. Biz buralara bu kalemlerle gelmedik bu kalemşörlerle savaşa savaşa geldik. Çünkü biliyoruz ki sizler bu ülkede bu ülkenin menfaatine hayırlı bir rüya görmezsiniz. Yeni yönetim sistemimizde değişim gerekiyorsa bunun yerini ve zamanını cumhurbaşkanı belirler. Milletimizin bize verdiği yetkiyi kendi planlarımızi programlarımız ışığında yapmak en başta gelen vazifemizdir. Biz harekete geçmek için şuna veya buna değil millete bakarız. Milletimizden işareti aldığımızda da hiç tereddüt etmeden gereğini yerine getiririz. Bunun dışındaki her dedikodu, söylendi bu millete ihanettir. "