Abone Ol

Erdoğan'dan Sedat Peker Göndermesi: Suç Çeteleri Zehirli Bir Yılan Gibidir

Koronavirüs tedbirleri kapsamında gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, son günlerde gündemden düşmeyen organize suç örgütü lideri Sedat Peker hakkında da mesajını iletti.

Erdoğan'dan Sedat Peker Göndermesi: Suç Çeteleri Zehirli Bir Yılan Gibidir

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, adını anmayarak organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in açıklamalarına göndermede bulunurken, "PKK’yı ve onun destekçilerini bile samimi ve açık dille kınamaktan kaçınanların çetelerle aynı  yolda yürümeleri karşısında şunu hatırlamak isterim, terör örgütleri gibi suç çeteleri de zehirli bir yılan gibidir. Onlarla aynı çuvala girerseniz daha sonra başınıza geleceklere rıza göstermiş olursunuz." dedi.

Kabine toplantısı sonrası açıklama yapan Erdoğan, "Suç örgütlerini ülkenin ve milletin başına musallat olmaktan tamamen çıkardık. Demokrasi ve hukuk dışı her araçtan medet umanlar şimdi yeni arayışlara yönelmişlerdir. Bu kirli senaryoyu da bozacağız. En büyük üzüntümüz, ülkemizde hâlâ çetelerden medet umacak kadar zavallılaşan, küçülen haysiyet fukarası kişiliklerin olduğunu görmektir. PKK’yı ve onun destekçilerini bile samimi ve açık dille kınamaktan kaçınanların çetelerle aynı  yolda yürümeleri karşısında şunu hatırlamak isterim, terör örgütleri gibi suç çeteleri de zehirli bir yılan gibidir. Onlarla aynı çuvala girerseniz daha sonra başınıza geleceklere rıza göstermiş olursunuz." ifadesini kullandı.