Abone Ol

Erdoğan'dan Polislere 533 TL zam müjdesi!

Erdoğan, Yenikapı'daki Avrasya Gösteri Merkezi'nde düzenlenen "İstanbul Emniyet Teşkilatı ile İftar Programı"ndaki konuşmasında önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'dan Polislere 533 TL zam müjdesi!

Güçlü bir emniyet teşkilatının Türkiye için zorunluluk olduğuna işaret  eden Erdoğan, "Çünkü Türkiye, güvenlik tehditleri bakımından son derece zorlu bir  coğrafyada bulunuyor. Terörden düzensiz göçe, uyuşturucu ticaretinden insan  kaçakçılığına kadar küresel güvenliği etkileyen pek çok sorunla doğrudan  yüzleşiyoruz.

Ülkemiz yanında bölgemizin güvenlik, huzuruna tehdit oluşturan bu  problemlerle en ön cephede mücadele yürütüyoruz. Sadece coğrafi olarak değil aynı  zamanda stratejik bakımdan da küresel güç mücadelelerinin kavşağında olan bir  ülkenin, askeri, istihbari ve güvenlik açısından güçlü olması şarttır.

Bu  alanların herhangi birinde yaşanacak bir eksiklik, ihmal ve sorunun devletimize  ve milletimize çok ağır maliyetleri olacaktır." diye konuştu.

Erdoğan, son birkaç yılda bu durumun acı örneklerinin görüldüğüne  değinerek, salonda bulunanlara şöyle seslendi:

"Güvenlik birimlerimizin kritik noktalarına sızan FETÖ, Türkiye'nin  terörle mücadelesine çok büyük darbeler vurdu. Bu hain yapı, terör örgütlerindeki  istihbarat elemanlarımızın ifşasından karartma operasyonlarına, hatta ve hatta  sabotajlara kadar terörle mücadeleyi akamete uğratacak pek çok yönteme başvurdu.

Bunun yanında bu örgüt, ülkemizi uluslararası planda zor duruma düşürmek amacıyla  siyasi suikastler dahil sayısız provokasyona teşebbüs etti. Ülkeyi tekrar  70'lerdeki gibi kardeş kavgasına sürüklemek için toplumumuzun farklı kesimlerini  karşı karşıya getirmeye çalıştılar. Bunun için de kimi zaman marjinal yapılar  içindeki militanlarını dahi kullanmaktan çekinmediler.

7 Şubat MİT kriziyle  başlayan 17-25 Aralık girişimiyle devam eden ve 15 Temmuz'da zirveye çıkan bu  sancılı dönemde millet ve devlet olarak gerçekten ciddi sıkıntılar yaşadık. Önce  Allah'ın yardımı ve milletimizin feraseti, sonra da aklını ve şerefini  Pensilvanya'daki şarlatana kiraya vermeyen polislerimizin, askerlerimizin, yargı  mensuplarımızın desteğiyle tüm bu sıkıntılı süreçleri atlatmayı başardık.

Ben  buradan sizlerin aracılığıyla vatanına, devletine, yeminine sadakat gösteren tüm  polislerimize ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum. Sizler, devletimizin en  zor günlerinde sergilediğiniz milli duruşla vatandaşlarımızın hafızasında  unutulmayacak bir yer edindiniz. Bir daha aranızda bu tür ihanet çetelerinin  türemesine ve yerleşmesine izin vermeyeceğinize inanıyorum."

"Yapılan hatalar olmuşsa, bunları da telafi etmeye çalıştık"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimi  sonrasında diğer kurumlarda olduğu gibi emniyet teşkilatında da kapsamlı bir  çalışma yürütüldüğünü, güvenlik birimlerinin "FETÖ virüsü"nden tamamen arındırmak  için süratli ve kararlı şekilde adımlar atıldığını söyledi.

Örgütle irtibat ve iltisakı bulunan, gizli haberleşme araçlarını  kullanan, örgüt çıkarları için makamını suistimal eden şahısların titiz bir çalışmayla tespit edildiğini ve bunların kurumla ilişiğinin kesildiğini anlatan Erdoğan, "Bu süreçte hukuk ve adaletten de ayrılmamaya özen gösterdik.

Şayet  yapılan hatalar olmuşsa, bunları da telafi etmeye çalıştık. Bilerek ve isteyerek  hiç kimsenin mağduriyete uğramasına göz yummadığımızdan emin olmanızı istiyorum.  Açık söylüyorum, dünyada pek az ülke, devletin kılcal damarlarına kadar sızmış  böyle melun bir yapıyla bizim kadar hakkaniyetli ve başarılı bir mücadele  yürütebilir. Dünyada çok az toplum, böyle ağır bir travmanın üstesinden bizim  milletimiz gibi dirayetle gelebilir." dedi.

Erdoğan, Ankara Emniyet Müdürlüğü binasında, Gölbaşı Özel Harekat  Başkanlığında mesai arkadaşları vahşice katledilen polislerin sağduyularını  koruyarak, vazifelerini icra etmelerinin takdire şayan olduğunu belirterek, şöyle  konuştu:

"Yaşadığımız ihanetin ve acının büyüklüğüne rağmen asla duygularımızı  aklımızın önüne geçirmedik. FETÖ ile mücadele ederken intikam duygusuyla değil,  adaletin tecellisi için çaba gösterdik. Halen de bu şekilde hareket ediyoruz ama  biz, tüm şehitlerimizin kanının yerde kalmaması için sonuna kadar bu mücadeleyi  de dirayetle sürdüreceğiz.

Zira eğer bu mücadeleyi sürdürmezsek, şehitlerimiz  haklarını bize helal etmezler. Örgütün istihbarat kurumlarına taş çıkartacak  şekilde gizlediği kripto unsurlarını tespit edip, etkisiz hale getirirken, hukuk  devleti ilkesinden de asla taviz vermiyoruz. Kanseri yenen bünye gibi emniyet  birimlerimizi FETÖ'den temizlemenin faydalarını görmeye başladık. 15 Temmuz  sonrasında terörle mücadeleden asayiş hizmetlerine kadar her alanda başarı  çıtamızı çok daha yukarılara taşıdık.

Bugün bölücü terör örgütü yurt içinde  tarihinin en büyük hezimetlerini yaşıyorsa, bunda son 2 yılda atılan adımların  çok büyük payı vardır. Şehirlerimiz, 2-3 yıl öncesine göre daha güvenliyse bunda  üniformasının hakkını vermek için canla başla çalışan polislerimizin emeği  vardır. Şayet bugün çetelerle, uyuşturucu tacirleriyle veya adi suçlularla çok  daha etkin bir mücadele yürütülüyorsa, sebebi devletin içindeki hainlerden  temizlenmesidir."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yeni dönemde  polislerimizin emeklilik ek göstergelerini 3 bin 600'e çıkarıyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yenikapı Etkinlik Alanı'ndaki Avrasya Gösteri  Merkezi'nde düzenlenen Emniyet Teşkilatı Mensupları ile İftar Programı'nda  katıldı.

Programda konuşan Erdoğan, emniyet teşkilatının görevini huzur ve  gönül rahatlığı içinde yapabilmesi için polisi her açıdan desteklemeye devam  ettiklerini belirtti.

Lojmanlar, özlük hakları, eğitim, teçhizat, maaşlara kadar pek çok  çalışmayı hayata geçirdiklerini aktaran Erdoğan, şunları söyledi:

"Daha önce polisimizi askerlik görevinden muaf tutan yasayı çıkararak  sizleri rahatlatmış, önemli bir sıkıntıyı çözmüştük. İnşallah şimdi de  polislerimizin yıllardır hasretini çektiği bir düzenlemeyi hayata geçiriyoruz.

Yeni dönemde polislerimizin emeklilik ek göstergelerini 3 bin 600'e çıkarıyoruz. Böylece ülkemiz için fedakarca görev yapan siz polislerimizin verdikleri emeğin  karşılığını emekliliklerinde de alabilmelerine imkan sağlıyoruz. Yeni  düzenlemeyle yükseköğrenim mezunu polis memurlarımızın emekli olduklarında  alacakları maaşlarında yüzde 21 civarında bir artışa da gitmiş oluyoruz.

Bir başka ifadeyle 25 hizmet yılı üzerinden hesaplandığında polislerimizin emekli maaşlarında net 533 liralık, emekli ikramiyelerinde net 17 bin liralık bir artış meydana geliyor. Hizmet süresi uzadıkça bu rakamlar da artıyor."

"3-5 oy uğruna milletimizin emanetine asla ihanet edemeyiz"

Aynı şekilde öğretmen, hemşire ve din görevlilerinin de benzer  rakamlarla bu artıştan faydalanacağını aktaran Erdoğan, şöyle konuştu:

"Toplamda 1 milyon 412 bin kişiyi ilgilendiren bu düzenlemeden  emeklilerimizin dul ve yetimleri de istifade edecek. Elbette ülkemizin ekonomisi  güçlendikçe, imkanlar el verdikçe bunu sizlere daha fazla yansıtmayı da  sürdüreceğiz.

Burada şu gerçeğin altını bir kez daha çizmek istiyorum; Türkiye  artık vatandaşları arasında ayrımcılık yapan eski Türkiye değildir. Türkiye,  geçmişte uzun yıllar olduğu gibi kaynaklarını sadece belli kesimlere aktaran bir  ülke de değildir. Bu devlet artık vatandaşlarından topladığı vergileri,  çalışmadan, üretmeden, hiçbir riske girmeden kar peşinde koşan çevrelere altın  tepside sunan bir devlet hiç değildir.

Biz geçmişte olduğu gibi sadece vesayeti kendine kalkan yapan bir avuç  seçkinin refah ve huzuru için değil, 81 milyon insanımızın tamamının ve kalbini  bize yöneltmiş kardeşlerimizin geleceği için çalışıyoruz. Attığımız her adımda  gece karanlığında helal rızık için yola koyulan işçilerimizin, saatlerce  direksiyon sallayan şoförlerimizin, denizin altın sularından iaşesini çıkaran  balıkçılarımızın, sabaha kadar gözü ufukta, eli tetikte nöbet tutan kahraman  güvenlik güçlerimizin, velhasıl tüm vatandaşlarımızın hakkını ve hukukunu  düşünüyoruz.

7'den 70'e bu milletin sorumluluğunu omuzlarımızda taşıdığımız için  de kılı kırk yararak hareket ediyoruz. Birileri rant çevrelerine selam durabilir,  birileri iktidara gelmenin yolunu vesayet odaklarına teslimiyette bulabilir,  birileri makam ve mevki için her türlü değeri, her türlü hassasiyeti ayaklar  altına alabilir ama biz asla böyle davranamayız. 3-5 oy uğruna, kısa vadeli  çıkarlar uğruna milletimizin emanetine asla ihanet edemeyiz."

Erdoğan, son 16 yıldır ekonomiden ticarete, dış politikadan terörle  mücadeleye, sosyal yardımlardan kamu görevlilerine sağlanan imkanlara kadar  attıkları her adımda meseleye bu şekilde yaklaştıklarını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hiç kimsenin, milletimizin helal lokmasına  musallat olmasına izin vermedik. İnşallah bundan sonra da aynı hassasiyetle  çalışmayı sürdüreceğiz. Ülkemizi büyütürken, ekonomimizi güçlendirirken herkesin  bundan hak ettiği payı almasını sağlayacağız." diye konuştu.

"Sizin müdahale yetkiniz var"

Ülkenin 24 Haziran'da bir erken seçime gideceğine işaret eden Erdoğan,  şöyle devam etti:

"Seçim güvenliğinin sağlanması noktasında en büyük görev siz  polislerimize düşüyor. Oradaki bütün oyların adeta namusu size aittir. Ben size  inanıyorum. Artık öyle 100-150 metreden değil, anında sandık görevlileri sizi  arayabilir, haberdar edebilir. Ettiği anda sizin müdahale yetkiniz var. Gerek  propaganda döneminde, gerekse seçim gününde herhangi bir zaafiyetin oluşmasına  kesinlikle müsaade etmeyeceğinize inanıyorum."

Erdoğan, Türkiye'nin, şeffaf, serbest, adil ve demokratik seçimler  gerçekleştirme konusunda tüm dünyada başarısını ispatlamış bir ülke olduğunu  ifade ederek, "Bize kimse demokrasi dersi vermesin. Bu konuda Türkiye örnektir."  dedi.

Bugüne kadar sandığa asla gölge düşürmediklerini, birilerinin  düşürmesine de fırsat vermediklerinin altını çizen Erdoğan, 24 Haziran  seçimlerinde de aynı demokratik olgunluğun gösterileceğine inandığını söyledi.

Erdoğan, vatandaşların iradelerini sandığa hür bir şekilde  yansıtabilmelerinin temini için emniyet teşkilatından görevlerini fedakarca  yapmalarını beklediğini belirterek, "Önümüzdeki 28 gün başta emniyet teşkilatımız  olmak üzere devletimizin ilgili birimleri için zorlu ve yorucu bir dönem olacak.

Seçim sürecini dinamitlemek için şer odakları hiç boş durmayacaklar. Türk  demokrasisine leke çalmak amacıyla birileri muhakkak akla hayale gelmedik  yöntemlere, iftiralara başvuracak. Devletimizin tüm kurumlarının sorumluluklarını  en güzel şekilde yerine getirerek bu süreci inşallah alnımızın akıyla  atlatacağımıza inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Rabia'yı anımsatarak, "Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek  devlet"in milletin temel unsurları haline geldiğini belirterek, bu dört unsura  sahip olunursa bu milleti kimsenin bölemeyeceğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, FETÖ'yle  mücadeleye ilişkin, "Açık söylüyorum dünyada pek az ülke, devletin kılcal  damarlarına kadar sızmış böyle melun bir yapıyla bizim kadar hakkaniyetli ve  başarılı bir mücadele yürütebilir. Dünyada çok az toplum, böyle ağır bir  travmanın üstesinden bizim milletimiz gibi dirayetle gelebilir." dedi.

Erdoğan, Türkiye'nin  donanım, eğitim, kapasite ve disiplin açısından dünyada parmakla gösterilen emniyet teşkilatlarından birine sahip olduğunu dile getirerek, emniyet  teşkilatının 173 yıllık köklü bir birikimi temsil ettiğini anlattı.

"Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız ve hep  birlikte Türkiye olacağız." diyen Erdoğan, ülkeye ve millete yaptıkları  hizmetlerden dolayı emniyet mensuplarına teşekkür etti.

Erdoğan, emniyet mensuplarının aileleri ve çocuklarıyla  mutluluklarının daim olmasını Allah'tan dileyerek, vazife başında, nöbette  olanlara da selamlarını iletti.

Türkiye'nin 81 vilayetinde vazife yapan, cansiperane vatanının  huzurunu temin edenlere ve gazilere şükranlarını sunan Erdoğan, emniyet  teşkilatının tüm şehitlerini rahmetle yad ederek sözlerini tamamladı.

Notlar

Emniyet mensubu ve ailelerinin katıldığı 6 bin kişilik iftar  programında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a emniyetin her birimini temsilen bir çalışan  eşlik etti.

İftar programına, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı  Süleyman Soylu, eski İçişleri Bakanı AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala,  İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı  Mevlüt Uysal, AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak da katıldı.

Program sonunda polis memuru Sultan Kılıç ve Komiser Yardımcısı Tolga  Akkoyun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hediye takdim etti.

AA