Abone Ol

Erdoğan'dan Hürriyet'e konuşan o komutana tepki!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başörtüsünün TSK'da serbest bırakılmasında Karargah'ın görüşünün alınmadığını söyleyen askeri kaynaklara tepki gösterdi.

Erdoğan'dan Hürriyet'e konuşan o komutana tepki!

Hürriyet'in "Karargah rahatsız" başlıklı haberini bir kez daha gündemine alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Geçtiğimiz günlerde bir medya kuruluşunda, Türk Silahlı Kuvvetlerinde başörtülü kadın personelin çalışabilmesini sinsice eleştiren bir haber çıktı. Hani bu işlerden rahatsız olmuyordunuz? Niye rahatsız oldunuz?" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Hak-İş'in düzenlediği Uluslararası Kadın Buluşması etkinliğinde konuştu. İşte Erdoğan'ın konuyla ilgili sözleri:

"BAŞÖRTÜSÜNÜ SİNSİCE ELEŞTİREN HABER"

Geçtiğimiz günlerde bir medya kuruluşunda, Türk Silahlı Kuvvetlerinde başörtülü kadın personelin çalışabilmesini sinsice eleştiren bir haber çıktı. Hani bu işlerden rahatsız olmuyordunuz? Niye rahatsız oldunuz? Dünya değişti, Türkiye değişti, kurumlarımız değişti ama maalesef bazı kafalar hala eski köhne alışkanlıklarından vazgeçmiyor. Biz başı açık veya kapalı hiçbir hanım kardeşimizin bu şekilde çifte standarda, aşağılanmaya maruz kalmasına rıza göstermedik, göstermeyeceğiz.

"KABULLENEMEYEN VARSA MERTÇE ÇIKSIN ORTAYA"

Eğer bir barış devletini konuşuyorsak, eğer özgürlüklerin egemen olduğu bir devleti konuşuyorsak, o zaman bu ülkede, kimse kusura bakmasın, herkes istediği gibi giyinir, kimse buna müdahale edemez, istediği gibi inancını yaşar, kimse buna müdahale edemez. Kökenine, inancına, mezhebine, meşrebine, cinsiyetine, şekline şemaline bakılmaksızın bu ülkenin vatandaşlarının tamamı da birinci sınıf hizmete layıktır. Olayın aslı budur. Ben Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı olarak vatandaşlarımın arasında asla bir ayrımı kabullenemem. Gereği neyse onu da yaparım. Şayet bunu kabullenemeyen varsa, öyle iki yüzlülükle, riyakarlıkla, alavere dalavereyle değil, mertçe, yiğitçe çıksın ortaya, söylesin fikrini. Türkiye demokratik bir devlet olduğuna göre hakem devlettir. Ülkemizi artık böyle utanç verici tartışmalarla oyalamayalım."

HABERDE NE DİYORDU?

Peki Erdoğan'ın bahsettiği o haberde konuyla ilgili ne diyordu? Hande Fırat imzası haberde şu ifadeler yer alıyordu:

"Milli Savunma Bakanlığı, yaptığı düzenlemeyle kadın subay ve astsubayların başörtüsü takmalarına ilişkin yasağı kaldırdı. Bu düzenlemenin Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) bilgisi dahilinde yapılıp yapılmadığı merak ediliyor. Edinilen bilgiye göre, bu karar alınırken Karargâh’ın görüşü alınmadı. Askeri kaynaklar da “Yapılan düzenlemede Genelkurmay Başkanlığı’nın dahli olmadığını teyit etti."