Abone Ol

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Geçmişi kanlı olduğu için onun özlemi içerisinde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen ödül töreninin ardından helikopterle İkizdere ilçesine bir otelde misafirleriyle baş başa bir görüşme gerçekleştirdi.

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Geçmişi kanlı olduğu için...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ana muhalefetin başındaki adamın dediği gibi, 'kan dökülür' ifadesi var ya, bu demokrasiyi hazmedememiş kişilerin ağzından çıkabilecek laftır. Demokrasiyi kavramış, hazmetmiş insanların böyle bir ifadeyi kullanması mümkün değildir. Ama bunların geçmişi kanlı. Geçmişi kanlı olduğu için bunlar da onun özlemi içerisinde. " dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen ödül töreninin ardından helikopterle İkizdere ilçesine bir otelde misafirleriyle baş başa bir görüşme gerçekleştirdi. Erdoğan, daha sonra karayolu ile geldiği Güneysu ilçesinde otobüsün içinden hemşehrilerine seslendi.

ERDOĞAN'DAN KILIÇDAROĞLU'NA: GEÇMİŞİ KANLI OLDUĞU İÇİN ONUN ÖZLEMİ İÇERİSİNDE

TBMM Genel Kurulu'nda milletvekili dokunulmazlığıyla ilgili oylama yapıldığını hatırlatan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerde bulundu. Erdoğan, "Ana muhalefetin başındaki adamın dediği gibi, 'kan dökülür' ifadesi var ya, bu demokrasiyi hazmedememiş kişilerin ağzından çıkabilecek laftır. Demokrasiyi kavramış, hazmetmiş insanların böyle bir ifadeyi kullanması mümkün değildir. Ama bunların geçmişi kanlı. Geçmişi kanlı olduğu için bunlar da onun özlemi içerisinde. Biz, kanı vatanımız için, Allah için dökeriz. Ama asla sandıklardan çıkma yerine böyle bir yolu tercih edenler var. Zaten ey kişi, -ismini anmayacağım dediğim için adını anmıyorum- ey kişi, zaten sen de parlamentoya o yolla gelenlerle omuz omuzasın, dirsek dirseğesin, onlarla beraber hareket ediyorsun. Bizim öyle bir derdimiz yok. Bizim öyle bir sıkıntımız yok. Biz kimlerle beraberiz? Biz milletle beraberiz, biz halkımızla beraberiz. Bize en büyük gücü zaten halkımız veriyor ve bize o yetiyor. Onunla beraber de bu yola devam ettik, devam ediyoruz. Ve ben bu kararlılık içerisinde şu ana kadar hamdolsun geldik. 40 yıllık siyasi hayatımızda bizi halkımız hiçbir zaman yalnız bırakmadı. Ben inanıyorum, bundan sonra da halkımız bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayacaktır." şeklinde konuştu.

"BAYRAĞIMIZ DIŞINDA BİR BAYRAK ASLA KABUL ETMEYİZ"

Terörle mücadelede konusuna da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, çatışmalarda şehit olan güvenlik güçlerine rahmet diledi. Eliyle Rabia işareti yapan ve "Bu Rabia'da ne var?" diye soran Erdoğan, "Tek millet var. Türk'ü, Kürt'ü, Laz'ı, Çerkez'i, Abaza'sı, Gürcü'sü, Roman'ı, Boşnak'ı, Arnavut'u... 79 milyon biriz. Ve tek bayrak; bayrağımız tektir, bunun dışında bir bayrak asla kabul etmeyiz. Bunlar paçavradır, paçavra. Üçüncüsü; tek vatandır. 780 milyon metrekareyle tek vatandır. Bu vatanımızda operasyon, ameliyat yapmak isteyenler işte bugün düştükleri hale düşerler. Bugünler onların iyi günleri. Bilsinler ki bu mücadele burada kalmayacak. Daha kararlı bir şekilde devam edecek. Dördüncüsü; tek devlet. Devletin içinde devlet asla. Bu devletin dışında devlet asla. Bizim tek devletimiz var; Türkiye Cumhuriyeti Devleti. Neymiş? Paralel devlet. Ne devleti ya? Eğer herhangi bir suçunuz, şuyunuz, buyunuz yoksa neden Pensilvanya'da duruyorsun, çık gel. Ne oldu, bir çoğu kaçtı gitti. Nereye? Yurt dışına. Diğerleri nerede? Cezaevinde. Ne dedik? 'İnlerine gireceğiz' dedik. İnlerine girdik mi? Girmeye de devam edeceğiz. Bunu da bilesiniz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yoğun tezahüratlar üzerine kalabalığın yanına gelerek, vatandaşlarla sohbet etti. Erdoğan, daha sonra Merkez Mahallesi'ndeki evine geçti.Cihan CİHAN