Abone Ol

Erdoğan'dan kendisini devireceğini söyleyen Biden'a flaş yanıt

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin Demokrat Parti adayı Joe Biden'ın 7 ay önce Türkiye hakkında yaptığı açıklamarına ilk defa yanıt verdi.

Erdoğan'dan kendisini devireceğini söyleyen Biden'a flaş yanıt

Erdoğan'ın Biden'ın sözleriyle ilgili yaptığı açıklama şu şekilde:

"Amerika’daki politikacılar Türkiye ile ilgili faşist planlarını gizleme gereği duymuyor. Türkiye’de darbe ile yapamadıklarını, muhalefeti destekleyerek gerçekleştirmek istediklerini kameralar önünde söylemekten de çekinmiyorlar.

Erdoğan'dan kendisini devireceğini söyleyen Biden'a flaş yanıt - Resim: 1Erdoğan’ı devireceğim diyen hadsiz Biden’a tepki yağdı

Ya dostluğumuz var be. Oturup konuşmuşluğumuz çay içmişliğimiz var ya. Böyle bir ifadeyi bizim için nasıl kullanırsın. Ama kullandılar. Buna cevap vermesi gereken bizden önce muhalefet olmalıdır. Dikkat ederseniz ben cevap vermedim. Maalesef ülkemiz muhalefeti bu ağır ithama tüm şiddetiyle tepkisini koymak yerine konunun aylar sonra gündeme geldiği gibi bir zırvanın arkasına sığınmayı tercih etmiştir.

Türkiye siyasetinin tek mottosunun 'Tayyip Erdoğan' gitsin de nasıl giderse gitsin haline düşmesi yüreğimizi acıtıyor. Biz milletimizin desteğiyle sandıkla geldik; gideceksek de öyle gideriz. Tek karar merci milletin iradesidir. Biz Allah’ın izniyle ve milletimizin desteğiyle 2023’te de ülkemize hizmet etmeyi sürdüreceğiz."