Abone Ol

Erdoğan'dan İmamoğlu'na sert tepki: Adeta bir rezillik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başta İstanbul olmak üzere CHP'li belediyelerin yönetimlerine tepki gösterdi.

Erdoğan'dan İmamoğlu'na sert tepki: Adeta bir rezillik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Congresium'da Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın hedefinde hizmet üretememekle eleştirdiği CHP'li belediyeler vardı.

AK Parti'den CHP'ye geçen belediyelerde bazı yöneticilerin adeta bir öç alma duygusuyla hareket ettiğini söyleyen Erdoğan, "Seçimlerde 'kimsenin ekmeğiyle oynamayacağız' diyenler, binlerce insanı aşından etti." ifadelerini kullandı.

İşte Erdoğan'ın açıklamaları:

"Seçim döneminde atıp tutanların, düne kadar yunusların gezdiği Haliç'i bugün ne hale getirdiğini sizler de görüyorsunuz değil mi? Onu o hale getiren bizdik, ama şimdi bakın ne hale geldi... Ülkemizin pek çok yerinde benzer tablolara şahitlik ediyoruz. Çöp dağlarıyla İstanbul'u devraldık, şimdi İstanbul çöp dağlarıyla adeta bir rezillik. İş bilenin kılıç kuşananın.

Toplanmayan çöpler, akmayan sular, bir türlü durağa gelmeyen otobüslerle gündem oluyor. Birçok şehirlerimizde sunulan hizmetlerin hem kalitesinde, hem sayısında ciddi düşüşler var.

Ne demiştik biz yola çıkarken; İstanbul'u özellikle söylüyorum. Çöp, çamur, çukur... Bazı şehirlerimizde insanımızın yeniden kâbusu oldu bunlar. İdeolojik belediyecilik tekrar hortladı. Belediye çalışanlarımız ayrımcılığa uğramaya başladı. Bilhassa AK Parti'den CHP'ye geçtiği belediyelerde, bir öç alma, intikam alma hareketi görüyoruz. Seçimlerde 'kimsenin ekmeğiyle oynamayacağız' diyenler, binlerce insanı aşından etti. Bay Kemal bu sözleri vermemiş miyd? Bu sözleri veren Bay Kemal, o garip insanları işinden aşından ekmeğinden etmedi mi?"