Abone Ol

Erdoğan'dan Gençlere Flaş Sosyal Medya Açıklaması

Mersin'de gençlerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medyada yapılması beklenen yeni düzenleme ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'dan Gençlere Flaş Sosyal Medya Açıklaması

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Mersin'de düzenlenen programda gençlerle bir araya gelmişti. Dün gerçekleştirilen programın yayınlanmayan bazı özel anları da ise bu gün servis edildi. Program kapsamında gençlerden gelen sorulara da yanıt veren Erdoğan'ın sosyal medya düzenlemesini açıkladığı anlar ise yeni düzenleme hakkında kafaları karıştırdı.

"KENDİSİNİ TAMAMEN DERSLERİNE VERMESİNİ SAĞLAMAK İÇİN"

Bir hemşirelik öğrencisi tarafından sosyal medya düzenlemesiyle ilgili yöneltilen soruyu yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sosyal medya kanunu konusunda hiç endişelenmeyin, çok rahat olun. Bizim sosyal medyayla ilgili attığımız adım özellikle gençliğimizi çok daha huzurlu, rahat hale getirmek. Bundan sonraki süreçte kendisini tamamıyla derslerine vermesini sağlamak ve yarınlara baş hemşire olarak sizi görmek." dedi.

"HİÇ SICAK BAKMIYORUM" DEMİŞTİ

Daha önce katıldığı bir televizyon programında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, sosyal medya ile ilgili bir soruya şu yanıtı vermişti:

Erdoğan: "Sosyal medyaya hiç sıcak bakmıyorum, düzenleme yapılması gerekiyor"

"Sosyal medyaya hiç sıcak bakmıyorum. Meclis açıldığında bununla ilgili bir düzenleme yapılacağına inanıyorum. 'Her şeyi RTÜK'le çözelim' olmaz. ABD'de Twitter'ın neler yaptığını gördüğü. Twitter'ın Türkiye'de ofisin yok, yalan söylüyorlar, öyleyse bunlara bunun bedelini ödetmemiz lazım. Gelecekler vergilerini ödeyecekler, ofislerini açacaklar, bedeli neyse ödeyecekler yoksa biz ödetiriz. Bu kadar dezenformasyonla, yalana karşı sessiz kalacak değiliz."