Abone Ol

Erdoğan: Niye YouTube, Twitter, Netflix'e karşı olduğumuzu anladınız mı? Sosyal medyayı kaldıracağız

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin il başkanları toplantısında konuştu. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın eşi Esra Albayrak ile ilgili sosyal medya üzerinden yapılan hakaret içerikli paylaşımlara tepki gösteren Erdoğan, bu konuda bir düzenleme yapmak istediklerini söyledi.

Erdoğan: Sosyal medyaları tamamen kaldıracağız

"Son yıllarda bu tür ahlaksızlıkların artmasında hem mecraların kontrolsüzlüğünün, hem de organize saldırıların kolaylaşmasının rolü vardır. Niçin YouTube, niçin Twitter, niçin Netflix şu bu gibi sosyal medyalara karşı olduğumuzun ne demek olduğunu anlıyor musunuz?" diyen Erdoğan, "Yalanın, iftiranın kişilik haklarına saldırının itibar suikastlarının alıp başını gittiği bu mecraların bir düzene sokulması şarttır.

Bir an önce biz bunları parlamentomuza getirip, bu tür sosyal medya mecralarının tamamen kaldırılmasını kontrol edilmesini istiyoruz" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından başlıklar şöyle:

"Salgında ara verilen tüm ticari faaliyetler başladı. Birileri kötümserlik havası estirse de ülkemize güveniyoruz. Yıl sonuna ulaştığımızda kayıp olarak görülen 2020'yi herkesi şaşırtan bir büyüme oranıyla kapatacağız.

AK Parti özellikle partimizin kaderi Türkiye’nin kaderiyle bütünleşmiştir. AK Parti umudun adı olmuştur. "

"Başarılarımızı elbette kendi çabalarımızla elde ettik ama kaybettiklerimizin sorumlusu da biziz. Sebebi rakiplerimizin mahareti değil, kendi beceriksizliklerimiz ve hatalarımızdır. Zaferin hikmetini kendi hezimetin sorumluluğunu başkasında gören yanlış yapar."

"Amacımız ekim ayı sonunda il kongrelerimize geçmektir. Kadrolarımızı değer merkezli siyaseti ilke edinmiş çalışkan, gayretli, kabiliyetli arkadaşlarımızla zenginleştirmek istiyoruz. Bunun için çok titiz bir çalışma yürütüyoruz. "

"Bizim davamızda eski yeni ayrımı yoktur. AK Parti çatısı altında sorumluluk üstlenmiş herkes bu davanın asli sahibidir. Daha önceki dönemlerde ve yeni kongrelerimizde görev yapan da görevi bırakan da partinin ayrılmaz bir parçasıdır. Yarışımız sadece hizmetler konusunda olabilir.

Bunun dışında herkes büyük AK Parti ailesinin aynı kıymette birer mensubudur. Yolunu şaşıranlar, kibrine esir düşenler dışında AK Parti ailesinden tek bir ferdin bile eksilmesine gönlümüz razı gelmez. "

"Hedefimiz her sene bir milyon yeni üye yapmaktır. Her yeri üyemiz için bir fidan dikeceğiz. "

"2023 hedeflerimize yürürken aramıza nifak tohumları atmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz"

"Aile olarak birkaç gündür işte böyle can atıcı bir meseleyle karşı karşıyayız. Biliyorsunuz önceki gece 8. torunum dünyaya geldi. Berat Bey evladının doğumunun sevincisi bir sosyal medya mesajıyla kamuoyuyla paylaştı. On binlerce kişi tebriklerini ifade eden yorumlar yazdı. Ancak sayıca az da olsa bırakınız ahlakı namusu haysiyeti insanlıktan dahi nasibini almamız bazı alçaklar hakaretlerle bu iklimi kirletmeye çalıştı.

Yargı ve emniyet teşkilatlarımız bu haysiyetsizlerin kimliklerini tespit etmeye başladı. Dünyaya gözlerini yeni açmış bir bebek üzerinden ailesine ve onların temsil ettiklerini düşündükleri değerlere saldıran bu alçakların peşini bırakmayacağız. Hukuk önünde işledikleri suçun hesabını soracağız. Benzer saldırıları daha önce de yaşamıştık.

Son yıllarda bu tür ahlaksızlıkların artmasında hem mecraların kontrolsüzlüğünün, hem de organize saldırıların kolaylaşmasının rolü vardır.

Niçin YouTube, niçin Twitter, niçin Netflix şu bu gibi sosyal medyalara karşı olduğumuzun ne demek olduğunu anlıyor musunuz. İşte bu ahlaksızlıkları ortadan kaldırabilmek için.

Yalanın, iftiranın kişilik haklarına saldırının itibar suikastlarının alıp başını gittiği bu mecraların bir düzene sokulması şarttır. Bir an önce biz bunları parlamentomuza getirip, bu tür sosyal medya mecralarının tamamen kaldırılmasını kontrol edilmesini istiyoruz.

Ortada bu açık başarıya rağmen Avrupa başta olmak üzere kimi ülkelerin Türkiye’ye yönelik kısıtlama politikaları izlemesi sağlık değil siyasi sebeplerdir.