Abone Ol

Erdoğan'dan Fatih Portakal'a sert sözler: Yargı cevabını verecek..

Denizli'de toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de barışçıl protestolar yapılamaz diyen FOX TV haber sunucusu Fatih Portakal hakkında "Kendini bilmez, haddini bilmez, edep yoksunu" sözlerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, FOX TV ana haber sunucusu Fatih Portakal'ın Fransa'daki 'Sarı Yelekliler'e yönelik yaptığı yorumuna tepki gösterdi.

Erdoğan, isim vermeden "Bir tanesi TV ekranlarından kendini bilmez, haddini bilmez, edep yoksunu bir tanesi çıkmış sokağa davet ediyor. Ahlaksıza bak, bu ne terbiyesizliktir? Zaten bunlara yargı gereken cevabı verecektir" diyerek Portakal'ı hedef gösterdi.

Erdoğan, Fatih Portakal'a yönelik şu ifadeleri kullandı:

VİDEO İÇİN TIKLAYIN

Çıkmışlar sokağa davet ediyorlar, bu ne terbiyesizliktir ya. Bir tanesi TV ekranlarından kendini bilmez, haddini bilmez, edep yoksunu bir tanesi çıkmış sokağa davet ediyor.

Ahlaksıza bak, ahlaksıza bak. Bu ne terbiyesizliktir? Zaten bunlara yargı gereken cevabı verecektir. Ben buna inanıyorum. Sen napıyorsun? Burası Paris mi?

Gezi olaylarında zaten herkes dersini aldı. 15 Temmuz'da zaten herkes dersini aldı. Bu ülkede bundan sonra bu tür olaylara girişenler bunun bedelini ağır öderler.

FATİH PORTAKAL NE DEMİŞTİ?.. VİDEO

FOX TV Ana Haber Bülteni sunucusu Fatih Portakal, geçtiğimiz günlerde şunları söylemiş, sözlerinin ardından hükümete yakın çevrelerce hedef gösterilmişti:

"Sayın İbrahim Kalın'ın da 'İnsanlar haklarını aramak için böyle yapmalılar. Seslerini duyurmak için bu şekilde yapmalılar' diye sözleri vardı. Bunun mümkün olmayacağını biliyorsunuz arkadaşlar. Türkiye'de barışçıl protestoların dahi mümkün olamayacağını, barışçıl bir protesto yapmak için sokağa çıkanların karşısına polis memurlarının amirlerinden aldığı emirleri uygulamak zorunda olduğunu biliyorsunuz.

Evet Sayın Cumhurbaşkanı böyle söylüyor. İcraatın başında olduğu için söylüyor. Aslında gerçeği bilenler de var. Ben gerçeği görenlerdenim. Kendisi de bence gerçeği söylüyor. Samimi mi o sözünde? Bence değil. Ben samimi miyim sözümde? Ben samimi olduğumu düşünüyorum.

Hadi bakalım, barışçıl bir eylem için zamları protesto edelim. Doğalgaz zamlarını. Hadi bakalım, yapalım. Yapabilecek miyiz? Kaç kişi çıkacak sokağa korkudan, endişeden? 'Dayak yerim' vesaire. 'Hakkımı arayacağım ama ne yaparım, başım derde girer mi girmez mi?'… Kaç kişi çıkar Allah aşkına söyler misiniz?

İşte bu şekilde toplumsal muhalefeti, bireysel ve toplumsal muhalefeti baskı altına almaya, yıldırmaya çalışıyorlar. En doğal hak ama malesef uygulanamıyor. Fransa olmuş, Türkiye olmuş çok da fark etmiyor açıkçası."

Fatih Portakal'ın bu sözlerinden sonra AKP'ye yakın dernekler suç duyurusunda bulunmuştu. Birçok tehdit alan Portakal, "Canıma bir şey gelmesinden korkuyorum. Başıma gelecek her türlü olaydan yandaş medyanın televizyonları, gazeteleri, internet siteleri sorumludur. Yeter artık beni hedef göstermekten vazgeçin' demişti.