Abone Ol

Erdoğan’dan bayram namazı sonrası ABD ve Fransa’ya tepki: Başlı başına skandaldır

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un küstah sözlerine "Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanıyla görüşmenin onlar için bir artı değer olduğunu düşünürüm" diye yanıt verdi.

Erdoğan’dan sert tepki: Başlı başına skandaldır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bayram namazını İstanbul Üsküdar’daki Hz. Ali Camii’nde kıldı. Namaz sonrası gazetecilere konuşan Cumhurbaşkanı, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "(Cumhurbaşkanlığı  korumalarıyla ilgili iddianame) Bu başlı başına skandaldır. Amerika'da adaletin  nasıl çalıştığının çok açık net skandal ifadesidir." dedi.

Erdoğan, Kurban Bayramı namazını kıldığı Hz. Ali Camisi çıkışında  gazetecilere yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı'nın İslam dünyası ve millet için  hayırlara, birliğe, beraberliğe ve dayanışmaya vesile olması temennisinde  bulundu.

İslam dünyasının Kurban Bayramı'na mahzun girdiğini ifade eden  Erdoğan, "Bu Kurban Bayramı'na ne yazık ki İslam dünyası çok mahzun giriyor. Bir  tarafta Suriye ve Irak'taki çatışmalar, diğer taraftan Arakan'daki çatışmalar,  ülkemizde malum terörle vermekte olduğumuz mücadele... Bunların hepsi ister  istemez bayramı bayram gibi karşılamamızı engelleyen gelişmeler olmuştur. Öyle  veya böyle tabii ki bizler bu mücadelemizi ülkemizin içerisinde ve  sınırlarımızdaki herhangi bir tehdide karşı kararlılıkla sürdüreceğiz." diye  konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arakan'ın farklı bir felaket içerdiğini  belirterek, şunları kaydetti:

"20 bine varan mağdur, mazlum insanın Bangladeş'e geçiyor olması,  hakikaten topraklarından, adeta evlerini terk ederek, köyler yakılarak terk  ediyor olması ve yüzlerce Rohingya Müslümanının öldürülmesi.... Bunlar tüm  insanlığın gözleri önünde oluyor ama ne yazık ki insanlık bunlara duyarsız. Bu  arada ben şu anda İslam İşbirliği Teşkilatı Dönem Başkanı olarak gerekli  görüşmelerimizi İslam ülkeleri liderleriyle ve bunun dışında BM Genel Sekreteri  Guterresi ile aptım. BM Mülteciler Konseyi noktasında da çalışmalarımızı  arkadaşlarımız sürdürüyorlar. Bizler de bunu devam ettireceğiz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin birliği ve beraberliği temennisiyle  mesajını tamamladı.

- Macron'un açıklamaları

Soruları da yanıtlayan Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel  Macron'un açıklamalarına ilişkin soru üzerine şunları söyledi:

"Doğrusu ben tabii ne demek istediğini çözme noktasında değilim. Onu  Sayın Macron'dan öğrenmek lazım. Benim bildiğim tek şey var; görüşme talebinde  bulunduklarına göre, ben görüşme talebini reddetmeyi arzu etmem. Çünkü dostları  çoğaltmak isterim ve bize olumsuz nazarla bakanları da azaltmak isterim. Fakat  ben o dergiye verilende bir olumsuzluk değil tam aksine Türkiye'nin  Cumhurbaşkanıyla görüşmenin onlar için bir artı değer olduğunu düşünürüm."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası D Grubu  ilk maçında Rusya ile karşılaşacak A Milli Erkek Takımı'nın antrenmanını izlediği  hatırlatılarak sorulan "Akşam maça gidecek misiniz?" sorusu üzerine, Başdanışmanı  ve Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu ile son  hazırlıkları izlemek istediklerini dile getirerek, "Dün son hazırlıkları birlikte  izleme fırsatımız oldu. Bugün de önemli bir müsabakaya çıkacaklar. Rusya önemli  bir rakip. Hem bugünkü müsabakaya çıkmadan kendilerine bir heyecan, yüreklendirme  yapabilir miyiz diye ziyaretimiz olsun hem antrenmanlarını da izleyelim istedim.  Kendileriyle de sıcak görüşmelerimiz oldu. Kendilerine bu akşam yapacakları Rusya  maçında başarılar diliyorum." diye konuştu.

- "Amerika'nın ne yapmak istediğini anlamakta zorlanıyorum"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "ABD'de 2 gün önce bir gelişme  yaşandı. Mahkeme, korumalarınızla ilgili iddianameyi kabul etti ve üstüne üstlük  koruma müdürünüzü de iddianameye dahil etti. Daha önce bu karara tepki  göstermiştiniz. Yeni bir açıklamanız olacak mı?" sorusuna, şu karşılığı verdi:

"Bununla ilgili söylenecek tek şey zaten Dışişleri Bakanımız ABD  Büyükelçisi'ni Dışişleri Bakanlığı'na çağırdılar, gerekli uyarıları kendilerine  yaptılar. Bu, başlı başına skandaldır. Amerika'da adaletin nasıl çalıştığının çok  açık net skandal ifadesidir. BM Genel Kurulu'na gelen misafirleri Amerika  Birleşik Devletleri'nin güvenlik ekiplerinin koruma sorumluluğu vardır. Amerika  Birleşik Devletleri'nin güvenlik ekipleri bizleri koruma sorumluluğunu yerine  getirmiyorsa orada bize karşı saldırıda bulunan bölücü terör örgütü PKK'nın  mensuplarına karşı benim koruma görevlilerim görevini yapmayacak mı? Onlar da  tabii ki bu saldırılar karşısında görevlerini ifa ettiler. Oradaki savcılık  makamı, ki Obama döneminden kalma ve bir savcıdır, böyle bir şu anda iddianame  hazırlamış olması vesaire bizi bağlamaz. Bizim bundan sonraki seyahatimizde de  orada da fırsat bulursak Sayın Trump'la da ayrıca görüşeceğiz. Şu anda Dışişleri  ve Adalet bakanlıkları bu konuyla ilgili gerekli görüşmeleri sürdürüyorlar.  Amerika'daki bu gelişmeler iyi gelişmeler değildir. Hala bir FETÖ çetesinin  koruma altında olduğu bir ülkedir Amerika. Bölücü terör örgütü PKK'nın adeta  koruma altında olduğu bir ülke konumuna düşmüştür Amerika. Ben Amerika'nın tüm bu gelişmeler karşısında ne yapmak istediğini anlamakta zorlanıyorum."

Erdoğan, bayramda İstanbul'da olacağını bildirdi.

Üsküdar'daki Hz. Ali Camii'nde bayram namazını kılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı'nın tüm İslam alemi için birliğe vesile olmasını Allah'tan niyaz ediyorum. Ne yazık ki İslam Dünyası bu bayrama çok mahzun giriyor" dedi.

Bayram'ı bayram gibi karşılamamızı engelleyen gelişmeler olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Arakan olayı özellikle farklı bir felaket içeriyor. Şu anda 20 bine varan insanın Bangladeş'e geçiyor olması ve yüzlerce Müslümanın öldürülmesi tüm insanlığın gözleri önünde oluyor. İİT Dönem Başkanı olarak görüşmeler yaptım" ifadelerini kullandı..