Abone Ol

Erdoğan’dan Ali Babacan’a: Parti kurmuş bize ekonomi dersi veriyor

Kabine toplantısı sonrası açıklama yapan Erdoğan, geçen hafta Türk Lirası'ndaki değer kaybıyla birlikte Türkiye ekonomisine yöneltilen eleştirilere cevap verdi.

Erdoğan’dan Ali Babacan’a: Parti kurmuş bize ekonomi dersi veriyor

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ekonomisinin 'gezi olaylarından başlayarak bugüne kadar gelen saldırılara karşı mücadele ettiğini' öne sürerken, "Türkiye'nin bölgesel ve küresel bir güç olarak yükselen yıldızından rahatsız olanlar, her seferinde daha sinsi, daha riyakar şekilde üzerimize geldiler" dedi.

"Türkiye'nin 18 yılda nereden nereye geldiğini anlamak için bazı mukayeseli rakamları paylaşmak istiyorum" diyen Erdoğan, "Buzdolabı satışı 18 yıl önce 2 milyon 88 bin adetten, 2,5 milyona çıktı. Çamaşır makinesi ve bulaşık makinesi satışı sayısı yükseldi. Bunları niye söylüyorum? Bütün bunlar ülkemizdeki refah düzeyini ifade etmesi bakımından rakamlar" ifadesini kullandı.

Erdoğan, 'ana muhalefet partisinin Türkiye'nin IMF'e gitmesi için avucunu ovuşturduğunu' söylerken, "Boşuna avucunuzu ovuşturmayın. IMF bizden 5 milyar dolar borç istedi. O zaman ekonomiye bakan zat geldi bana, 'Sayın Başbakan'ım verelim mi bu borcu' dedi, 'Bugün dedim borç alan yarın talimat alır' dedim. Şimdi parti kurmuş, bize ekonomi dersi veriyor" şeklinde konuştu.

Kabine toplantısı sonrası açıklama yapan Erdoğan, geçen hafta Türk Lirası'ndaki değer kaybıyla birlikte Türkiye ekonomisine yöneltilen eleştirilere cevap verirken, "Son iki yıldaki oldukça zorlu şartlara rağmen güçlü ve sağlıklı bir ekonominin inşası için pek çok yeni politikayı hayata geçirdik.

Attığımız adımlar ve hayata geçirdiğimiz uygulamalarla ülkemizin önüne gelen yeni fırsatları özellikle değerlendirmesini sağlamakta kararlıyız" dedi.

Erdoğan, ekonomiye yönelik eleştirileri sebebiyle CHP'yi ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ı hedef aldığı konuşmasında, "Birileri avucunu ovuşturuyor, ana muhalefet partisi. IMF'e gidecekmişiz.

Boşuna avucunuzu ovuşturmayın. IMF bizden 5 milyar dolar borç istedi. O zaman ekonomiye bakan zat geldi bana, 'Sayın Başbakan'ım verelim mi bu borcu' dedi, 'Bugün dedim borç alan yarın talimat alır' dedim. Şimdi parti kurmuş, bize ekonomi dersi veriyor" ifadelerini kullandı.

"Formül bulma çağrımıza kulaklarını kapatanlar, geleceklerini kendi elleriyle karartıyorlar"

Doğu Akdeniz'de yaşanan gelişmelere ilişkin de konuşan Erdoğan, "Türkiye gibi 780 bin kilometrekarelik dev bir toprak parçasını görmezden gelip birkaç kilometrekarelik adalar üzerinden bizi sahillerimize hapsetme girişimine elbette rıza göstermeyeceğiz" derkeni, "Bir araya gelelim, bir formül bulalım. Bu çağrımıza kulaklarını kapatanlar boylarını aşan girişimlerle kendi geleceklerini kendi elleriyle karartıyorlar" şeklinde konuştu.