Abone Ol

Kulis: Erdoğan’a, kararları biz değil etrafınızdaki birkaç kişi alıyor diye tepki gösterdiler

Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sırasında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile üyeler arasında zaman zaman “gerginlikler” yaşandığı belirtildi.

Erdoğan'a şok tepki: Etrafınızdaki birkaç kişi...

Edinilen bilgiye göre, toplantıda 10 üye söz alarak çeşitli eleştirileri aktardı; bazı MYK üyeleri Erdoğan’a, “Kararları biz değil etrafınızdaki birkaç kişi alıyor” dedi.

Birgün'den Hüseyin Şimşek'in kulis haberine göre, seçim sonuçlarının masaya yatırıldığı toplantıda, söz alanların büyük bir bölümü seçim sürecinde yapılan hataları gündeme taşıdı. MYK üyeleri partide son dönemde diyalog kültürünün kaybedildiğine vurgu yaptı. Erdoğan’a yönelik, “Kararlar bizim tarafımızdan değil, sizin etrafınızdaki birkaç kişi tarafından alınıyor. İstişare bile edemiyoruz. MYK’den İstanbul seçimlerine ilişkin bir karar çıkmamıştı. Oysa biz, seçimin iptal edilmemesi gerektiğini düşünüyorduk” eleştirisi yapıldı. Erdoğan’ın ise bu sözler karşısında sinirlendiği ve “Bu sözler bana hakaret olur” dediği öğrenildi.

Öte yandan hükûmete yakınlığıyla bilinen medyadaki “AKP’ye zarar verdiği iddia edilen” yayınların da toplantıda gündeme geldiği belirtildi. Bazı MYK üyelerinin, medyadaki söylemlerin AKP’ye oy kaybettirdiğini ifade ederken Erdoğan’ın ise buna karşılık, “Kimse Ak Parti adına söz söyleyemez. Söz söyleyecekler bellidir. Onların ifadeleri bizi bağlamaz” yanıtını verdiği ifade edildi.

Bazı MYK üyelerinin de bu tartışmaların dışında, AKP’nin son yıllarda kullandığı söylemleri eleştirdiği de bildirildi. Edinilen bilgiye göre, “Negatif söylem kullanımı” ve “Kutuplaştırıcı ifadeler” nedeniyle MYK üyeleri çeşitli eleştirilerde bulundu. “Kucaklayıcı söylem” önerisi yapıldı.