Abone Ol

Erdoğan'a diktatör derken... Kılıçdaroğlu'nun tek adamlığını tartışan bile yok

Gazeteci Fatih Altaylı, kendi sitesinde kaleme aldığı bugünkü yazısında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi. “Kemal Bey’in tek başarısı muhalefeti kendi etrafında toplamayı başarmış olması. O da onun dehasının değil, diğer partilerin çaresizliğinin sonucu. CHP Genel Başkanı olaraksa kesinlikle başarısız” diyen Altaylı, “Erdoğan’ın tek adamlığını eleştirirken, kendi tek adamlığı tartışmaya kapalı. Üstelik Erdoğan başarılı, kendisi ise başarısız” ifadesini kullandı.

Erdoğan'a diktatör derken... Kılıçdaroğlu'nun tek adamlığını tartışan bile yok

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, Cumhur İttifakı’nın adayı Recep Tayyip Erdoğan karşısında yenildi. Altaylı, bugünkü yazısında Kılıçdaroğlu’nun partisi içindeki konumunun geleceği hakkında değerlendirmelerde bulundu.

CHP’nin içinde haklı bir biçimde 'Kılıçdaroğlu istifa' sesleri yükselmeye başladığını ancak Kılıçdaroğlu ve çevresinin bu seslere şimdilik kulak tıkadığını" kaydeden Altaylı, şu eleştirilerde bulundu:

“Türkiye’de değişim isteyenlerin, söz konusu kendi partileri olunca değişime bu denli direnmeleri akıl alır gibi değil. Tek adam rejimini eleştirenlerin, kendi partilerinde üstelik de başarısız bir tek adamın rejiminin sürmesinden yana olmaları da anlaşılır gibi değil. İktidarı liyakatsiz bir yönetim anlayışı ile suçlayanların kendi partilerinde liyakate zerre değer vermemeleri de kabul edilebilir gibi değil.”

Kılıçdaroğlu’nun genel başkanı olduktan sonra katıldığı ilk Teke Tek programında, “Başarısız olduğum anda bırakacağım” sözü verdiğini hatırlatan Altaylı, Erdoğan’ın tek adamlığını eleştirirken, kendi tek adamlığı tartışmaya kapalı. Üstelik Erdoğan başarılı, kendisi ise başarısız” diye yazdı.