Abone Ol

Erdoğan yeniden sahaya iniyor!

Bursaspor'un yeni stadı olan Timsah Arena gelecek hafta kapılarını açacak. Stadın açılış maçında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da forma giyecek.

Erdoğan yeniden sahaya iniyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Timsah Arena, diğer adıyla Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu, kapılarını 21 Aralık Pazartesi günü yapılacak görkemli bir törenle açıyor. Açılışın eksiksiz yapılabilmesi için Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve kurmayları her gününü burada geçirerek, eksiklerin giderilmesi için büyük bir çaba harcıyor.
Açılışın saat 15.00'de başlayacağı belirtilen Altepe, şunları söyledi: "21 Aralık Pazartesi günü inşallah güzel programı ile Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla stadyumun açılışını gerçekleştireceğiz. Burası zaten Cumhurbaşkanımızın başbakanlığı dönemindeki projesiydi. Bu stadın ayrı yere yapılması, mevcut stadın yerini, kentte olmayan meydan olarak değerlendirilmesi de Sayın Cumhurbaşkanımızın fikriydi. Cumhurbaşkanımızın 50 milyon TL'lik desteğiyle bu stadın yapımına başladık. Stadyum, Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılmış oldu.
2011'de başladık
Hazırlıkların, tahliye işlemlerinin bitirilmesinin ardından 2011 yılında stadın inşaatına başlayabildik; 2015 yılında açılışını gerçekleştiriyoruz. Stadyum inşaatları, dünya gündeminde olan en önemli ve herkesin büyük ilgisini çeken inşaatlar. Bursa'nın yeni stadı, şimdiki adıyla Bursa Büyükşehir ile gündeme geldik. Dünya basını da bunu yakından takip etti. Adım adım buradaki gelişmeler kameralarla tüm dünyaya aktarıldı ve bugün son aşamaya gelindi. Şu an dünya standartlarında en üst seviyede. Almanya gibi ülkede bulunan statlar tabii dünyanın en önemli stadyumları. Burası da Türkiye'nin en önemli stadı oldu. Burada her şeyi özenerek yaptık. Yani tüm sistem, tribünlerin bütünlüğünden, çatı sisteminden, aydınlatmasından, saha zeminine, giriş çıkışlarından tüm organizasyona kadar, buranın modern bir stat olması, ambiyansın çok iyi olması, locaların en üstte olması, en güzel şekilde değerlendirildi. Gerçekten de modern bir stat oldu.
44 bin kapasiteli
Çatının estetiği, dünyanın en son üretilen malzemeleri ve sistemiyle yapıldı. Burası Türkiye'ye teknoloji gelişimini sağlayan önemli bir adım oldu. 44 bin kişilik stadyumumuzun 90 kapısı bulunuyor ve stat 7-8 dakika içerisinde doluyor ve boşalıyor. Her yerden maçı istediğiniz kaliteden izleyebiliyorsunuz. Hiçbir yerde görüş kaybı yok, kör nokta yok. 21 Aralık Pazartesi günü saat 16.00'da açılışa Sayın Cumhurbaşkanımız katılacak. Saat 15.00'da ise açılış etkinlikleri başlayacak. Bu esere layık bir şekilde güzel bir açılış yapacağız. Açılışta her şeyin en güzel şekilde olabilmesi için de her şeyi düzenliyoruz. Burada her türlü ikramlar da yapılacak. Burada tam bir görsel şölen olacak.
Cumhurbaşkanı forma giyecek
Buradaki açılışın en güzel şekilde olabilmesi için her imkanımızı seferber ettik. Tören adeta olimpiyatların açılışına benzer şekilde olacak. Burada önce çeşitli müzik etkinlikleri yapılacak. Değişik toplulukların gösterileri olacak, sanatçılarımızın performansları olacak. Bunun yanında ses ve ışık gösterileri yapılacak. Sportif aktiviteleri olacak. Konuşmalardan sonra burada şöhretler maçı olacak. Açılış töreninden sonra Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da forma giyeceği güzel bir gösteri karşılaşması da olacak. Bu maçta Türkiye'nin tanınmış futbolcuları olacak. Bursaspor'da oynayan eski futbolcularla birlikte maç yapacaklar. Burası 180 bin metrekaresiyle Bursa'nın en büyük eseri oldu."
Başakşehir'de hat-trick yaptı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başakşehir Fatih Terim Stadı'nın açılışında yapılan maçta da forma giymişti. Aynı zamanda eski bir amatör futbolcu olan Erdoğan, o maçta üç golle hat-trick'e imza atmıştı.