Abone Ol

Erdoğan: Be dangalak, be şarlatan...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Oda ve Borsa Başkanlarıyla İstişare Toplantısı’nda konuştu. FETÖ’nün 14 Ağustos tehdidinden Yenikapı mitingine kadar birçok konuda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Erdoğan: Be dangalak, be şarlatan...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Oda ve Borsa Başkanları İle İstişare Toplantısı'nda konuşuyor. FETÖ terör örgütü ile ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Onlar sözüm ona kendilerini dünya vatandaşı sanıyorlar. Örgütlendikleri 160 ülkenin tamamının vatan kabul edip eninde sonunda oraları da ele geçireceklerini söyleyip, öz güven sergilemeye çalışıyorlar. ABD’yi de ele geçirecekler ha… Öyle söylüyorlar. Hava bu. Bu bakımdan sadece itikadi olarak değil milli olarak da sapkın bir örgütle karşı karşıyayız" dedi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının satır başları:

Başka ülkelerin de süt liman olduğunu söyleyemeyiz. Başka ülkelerin de yaşadığı bir takım sıkıntılar var. Biz neredeyse diğer devletlerin tamamının yaşadığı sıkıntıyı tek başına yaşamak zorunda kalıyoruz.

Aslında darbelerle darbe girişimleriyle ihanetlerle ilk kez karşılaşmıyoruz. Bir yana terörle mücadele ederken Fetullahçı darbe girişimini de püskürttük. Bunu milletimizle beraber yaptık.

Bu coğrafyanın 1000 yıl önce vatanımız olarak belirlediğimizden beri kesintisiz bir mücadele içindeyiz. Bu mücadeleyi bırakırsak hem vatansız hem de devletsiz kalırız. 15 Temmuz bu milleti vatansız devletsiz bırakma girişimdir.

'SAPKIN BİR ÖRGÜTLE KARŞI KARŞIYAYIZ'

Onlar sözüm ona kendilerini dünya vatandaşı sanıyorlar. Örgütlendikleri 160 ülkenin tamamının vatan kabul edip eninde sonunda oraları da ele geçireceklerini söyleyip özgüven sergilemeye çalışıyorlar.

ABD’yi de ele geçirecekler ha… Öyle söylüyorlar. Hava bu. Bu bakımdan sadece itikadi olarak değil milli olarak da sapkın bir örgütle karşı karşıyayız.

Dün gece TOBB’un hastanesinde 19 gündür yaralı olan ve dün gece şahadet şerbeti içen Oğuzhan kardeşimin ailesini ziyaret edeyim dedik. 23 yaşında 1,95 boyunda bir fidan. Şahadetle bir başka güzelleşmiş.

'İNDİM, CEMALİNİ SEYRETTİM'

Morgda şöyle bir cemalini göreyim dedim. İndim şöyle bir cemalini seyrettim. Solgözünden bir şarapnel parçasıyla beyni parçalanıyor ve şahadet şerbetini içip Hakk'a yürüyor.

Erzurum’dan bir gencimiz dalyan gibi maşallah. Ve babanın, dedelerinin hiçbirinde gözyaşı yok. Hala bize nasihat ediyorlar. Bir evladı kalmış, Kadiri. O da bu yola adanmıştır diyor.

Emekli bir ailenin evladıydı. Yarın defnedecekler. Rabbim peygamberimize komşu eylesin. Şu külliyede beş şehidimiz vardı altıncısı da Oğuzhan oldu.
Zerre kadar insanlıktan nasibini almış birisi bombayı gelip de külliyenin önünde elinde bayraktan başka silahı olmayan insanların üzerine yağdırabilir mi?

'HASAN SABBAH'IN İZİNDEN GİDENLER'

Daha önce tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanet dediğim o takıma birileri cemaat diyor. Bunların cemaatle alakası yok. Diğer cemaatlere hakaret olur. Bunlar tam bir terör örgütüdür. Ve bu terör örgütü bu ülkede ne yazık ki aileleri birbirinden ayırdı.

Bunlar Hasan Sabbah’ın izinden gidenler. Onların da çok zeki iyi yetişmiş kadroları vardı. Şeytan da çok iyi yetişmişti. Meleklerin içinden en alimiydi. Ama Allah’a isyan eden ilk o oldu.

Bunlar da Allah’ı ilmini istismar ederek milleti aldattılar. Milleti himmet diyerek soyup soğana çevirdiler. Daha noktayı koymuş değiliz. Bu bir virgüldür. Daha devam ediyor bu iş. Gevşemek yok. Temizledikten sonra zaten olan edilir.