Abone Ol

Erdoğan şehitleri soran muhabire sinirlendi: FOX önce gazete olsun!

Erdoğan, Azerbaycan ziyareti öncesinde havalimanında gazetecilerin sorularını yanıtladı. FOX TV muhabirinin, "Libya'da birkaç tane şehit var' ifadeniz tartışıldı" ifadesini üzerine sinirlenen Erdoğan, "FOX, önce gazete olsun, medya olsun, yalan haber üretmeyi bırakın" dedi.

Erdoğan şehitleri soran muhabire sinirlendi: FOX önce gazete olsun!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan ziyareti öncesinde Ankara'da bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda FOX TV muhabiri, Erdoğan'a bir soru yöneltti:

"Libya'da şehitlerimizin olduğunu duyurdunuz. Muhalefet, 'şehitlerin isimleri neden açıklanmıyor? Muvazzaf mı, sivil mi, neden tören yapılmadı?' diye soruyorlar. Ve sizin şehitleri verirken kullandığınız ifadelere tepki gösteriyorlar".

FOX TV muhabirine, "Neydi o ifade?" diye soran Erdoğan, "Birkaç tane şehit' ifadesine tepki gösteriyorlar efendim" yanıtını aldı.

Erdoğan, muhabire yanıt olarak şunları söyledi:

"Değerli arkadaşlar, bakın FOX önce gazete olsun. FOX önce ciddi bir medya mensubu olsun. Bunu bir defa öğrenmesi lazım. Yalan haber üretmeyi bırakın. Muhalefetin bu söylemleri de beni çok ilgilendirmiyor. Biz rakam da olur, sayısal olarak o dediğiniz ifadeyi de kullanmış oluruz. Beni muhalefet mi yargılayacak?

Muhalefet önce kendini yargılasın. Gidip Esed'le görüşeceksiniz diyorlar. Bu nasıl muhalefet ya! Milyonlaca insan ülkesini terk ediyor, kalkıp da Bay Kemal bunların hesabını sormuyor, bizim ülkemizin sınırlarına dayanıyor milyonlarca insan, bunu hesabını sormuyor. Kalkıp bize akıl vermeye...

İşte o video...

O aklı sen kendine akla da şöyle bir işe yarasın hiç olmazsa. Arkadaşlar bizim kendimize ait iki tane Libya'da şehidimiz var. Şimdi bu rakamı ben açıkladım. Bay Kemal ne yapacak bunu? Suriye Millî Ordusu'ndan şu anda bizim eğitici kadrolarımızın altında orada bulunanlar var.

Yine Bay Kemal şunu da sorsun ya; Hafter'in yanında Wagner'in ne işi var? Veyahut da Sudan'dan şuradan buradan gelenlerin ne işi var? Ki Suriye Millî Ordusu'ndan oraya gidenlerin ortak paydaları var. O ortak paydalar çerçevesinde onlar Libya'da bulunuyorlar. Kiminle beraber?

Şu anda Suriye'de bizimle beraber mi bunlar. Bizimle beraber. Bizimle beraber olan bu kardeşlerimiz orada da beraber olmayı kendilerine şeref telaki ediyorlar. Ve oraya gidişlerinin bir manevi boyutu da ayrıca var. Ama bundan Bay Kemal anlamaz."