Abone Ol

Erdoğan: Pazar akşamı yeni Başbakana görevi vereceğim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin 2. Olağanüstü Kongresi'nin yapılacağı 22 Mayıs akşamı yeni başbakanı süratle görevlendirip, yeni kabinenin oluşturulmasına imkan vereceğini söyledi.

Erdoğan: Pazar akşamı yeni Başbakana görevi vereceğim

Erdoğan, ATV ve A haber televizyonlarının ortak yayınında, "Gençlerle  Büyük Buluşma" programına katıldı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen programda gençlerin  sorularını yanıtlayan Erdoğan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali  Yıldırım'ın Ak Parti Genel Başkan adayı gösterilmesine ilişkin bir soruyu  yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"Görünen o ki bu olağanüstü genel kurula temayül tek adayla gitme  istikametinde. O da yüzde 81-82 oranında bir bütünleşmeyi gösteriyor. Böylece  pazar günü yapılacak kongreyle de genel kurul, tüm delegeler, artık oradaki  adayla ilgili kararını verecektir ve pazar akşamı da artık gerek partimizin  diyeceğim çünkü kurucu genel başkanı olduğum için bunu söyleyebiliyorum, genel  başbakanı belli olacaktır. Bunun yanında da tabii aynı şekilde bundan sonraki  sürece yönelik 'Başbakan kim olacak?' sorusunun cevabı da tabii o gün öyle  zannediyorum ki Başbakanımız Ahmet Bey istifasını verecektir. İstifayı verdikten  sonra, ben de geciktirmeyi düşünmüyorum, hemen o akşam o gece yeni başbakanı  görevlendirip, süratle kabinesini oluşturma imkanını verelim istiyorum."