Abone Ol

Erdoğan istişare yapılmıyor diyen AKP yöneticilerini nasıl fırçaladı?

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, 25 Haziran Salı günü Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen AKP MYK toplantısına dair bir kulis bilgi aktardı.

Erdoğan istişare yapılmıyor diyen AKP yöneticilerini nasıl fırçaladı?

"MYK'da YSK’ya yapılan iptal başvurusunun doğru olmadığını savunanlardan 'Parti politikaları partinin yetkili kurullarında görüşülmüyor' diye bir kanaat olduğunu" söyleyen Selvi, Erdoğan'a “Partinin kararları MYK’da konuşulabilseydi bunlar olmazdı” eleştirisinin geldiğini Erdoğan'ın da “Benim istişare ile karar almadığımı söylemek, şahsıma yapılmış bir hakarettir” diye karşılık verdiğini aktardı.

Selvi "İstanbul tartışması sürüyor" başlığıyla yayımlanan yazısında 23 Haziran İstanbul seçiminin ardından yapılan AKP MYK toplantısına dair bilgiler aktardı.

Selvi yazısının ilgili bölümünde şunları kaydetti: 

Toplantıda 10’a yakın isim konuşuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşulanları tek tek not alıyor. Kimi zaman araya girip cevap verme ihtiyacı hissediyor.

Recep Tayyip Erdoğan’ı Türk siyasetine kazandıran ve AK Parti’nin doğumuna neden olan İstanbul’da seçimler 9.5 puan farkla kaybedildiyse elbette ki bunun enine boyuna tartışılmasında yarar var.

Eğer tartışılmıyorsa orada bir sorun var demektir. YSK’ya yapılan iptal başvurusunun doğru olmadığını savunanlardan “Parti politikaları partinin yetkili kurullarında görüşülmüyor” diye bir kanaat var.

“Partinin kararları MYK’da konuşulabilseydi bunlar olmazdı” eleştirisi gelince Erdoğan, “Benim istişare ile karar almadığımı söylemek, şahsıma yapılmış bir hakarettir” diye karşılık veriyor.

23 Haziran seçimlerine ilişkin değerlendirmeler yapılıyor, sonunda ise Erdoğan’a “Her şeye rağmen atacağınız adımların arkasındayız” diye destek veriliyor.

Yazının tamamı için tıklayın...