Abone Ol

Erdoğan: Neymiş Türkiye'de demokrasi ve özgürlükler alanında sıkıntı varmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5 Bin Köye 5 Bin Orman Projesi'nin tanıtım töreninde millete teröre karşı seferberlik çağrısında bulundu.

Erdoğan: Seferberlik çağrısı yapıyorum!

Cumhurbaşkanı Erdoğan buradan millete çağrıda bulunuyorum diyerek "Teröre ve terör olaylarına karşı milletime seferberlik çağrısında bulunuyorum" dedi.
Erdoğan'ın konuşmasından satır başları

"Biz demokrasiyi, insan haklarını, özgürlükleri Batı bize dayattığı için değil, milletimiz bunlara layık olduğu için savunuyoruz, hayata geçiriyoruz, yaşatıyoruz."

-Türkiye bir süredir tarihinin en büyük terör dalgaları saldırıyla karşı karşıya. Bir yandan PKK ve onunla birlikte hareket etme kararı alan, DAEŞ gibi örgütler milletimize saldırıyor.-

-Bugüne kadar milletle savaşıp başarılı olan terör örgütü yoktur.

-Bize korkmak yaraşmaz biz korkuyu korkutanlardan olacağız

-Türkiye'nin mücadelesi sadece terörle değil, onları destekleyen güçlerle de mücadele ediyor

"Devletimiz, askeriyle polisiyle korucularıyla istihbaratıyla tüm imkanlarıyla terör örgütleriyle ve arkalarındaki güçlerle mücadele ediyor. Terörün yeni yöntemlerine karşı biz de yeni mücadele yöntemleri geliştirerek kısa sürede neticeye ulaşacağımıza inanıyorum. Yeter ki milletimiz, sizler, birliğinizi, beraberliğinizi, dayanışmanızı güçlü tutun, bundan taviz vermeyin. Terörün en büyük panzehiri işte budur."

"Terör örgütlerinin, ülkemizi kendi kanlı gündemlerine hapsetme, milletimizi yılgınlığa sürüklemek amacıyla bu eylemleri gerçekleştirdiğini çok iyi biliyoruz. Onun için bir yandan acımızı yaşar terörle mücadelemizi kesintisiz bir şekilde sürdürürken, aynı zamanda hedeflerimizden kopmuyor, projelerimizi gerçekleştirmekten de asla geri durmuyoruz."

AB ZİRVESİNDE PKK ÇADIRI TEPKİSİ

Batının bu konuda nasıl sınıfta kaldığını da iyi biliyoruz.

İşte, AB Türkiye ile görüşme yapacak, başbakan oraya gidecek. PKK o binanın arkasına bayrak asıyor. O AB bu örgütü terör örgütü olarak nitelendiriyor. Böyle bir örgüte çadır kurduyor ve onların paçavlarını sallandırtıyor. Bu dürüstlük mü?

1963'den bu yana Türkiye'yi kapıda bekleten AB, dürüst olmamaya devam ediyor. Siz samimi olmadığınız sürece bu şekilde konuşmaya devam edeceğim.

Biz terörle mücadele ederken, orada çadırları kurdurursanız, kusura bakmayın, bu sözleri daha çok duyarsınız.

MÜLTECİ KRİZİ

Mülteciler arasında pazar kurup, içlerinden nitelikli insan çekmek, işin arka tarafındaki acı tabloyu gösterir.