Abone Ol

Erdoğan Hindistan'a Özel Muameleye mi Kızdı?

Erdoğan Roma'daki G20 Liderler Zirvesi'nin ardından Glasgow'daki iklim zirvesine hareket etmesi beklenirken, Türkiye'ye geri dönmüştü. Hint basınından konuyla ilgili dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı.

Erdoğan Hindistan'a Özel Muameleye mi Kızdı?

Küresel iklim değişikliğiyle mücadele için düzenlenen ve dünyanın birçok ülkesinden liderlerin katıldığı Glasgow’daki COP26 İklim Zirvesi ile ilgili dikkat çekici bir iddia Hint basınından geldi.

imes of India, internet sitesi üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın rahatsız olduğu konuyu gündeme getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İtalya’nın başkenti Roma’da düzenlenen G20 Zirvesi sonrasında programında olan fakat daha sonra katılmama kararı aldığı COP26’da, Erdoğan’ın Hindistan’a uygulanan özel muameleden rahatsız olduğunu yazdı.

“ZOR DURUMA DÜŞTÜ”

Sözcü’nün aktardığına göre gazete, “Glasgow’daki iklim zirvesinde esas amaç insanlığın karşılaştığı büyük sorun ve onunla mücadele etmekken, aynı anda başka olaylar da gelişti. Etkinliğin ev sahibi İngiltere, Türkiye’nin bir ülkeye yönelik özel muamele gösterilmesinden rahatsız olduğunu açıklayınca zor bir duruma düştü. Bu ülke de Hindistan’dı” yorumunu yaptı.

“MEMNUN OLMADI”

Gazete iddiasını, “Birleşik Krallık hükümeti heyetlerin otelleri paylaşması konusunda bir talepte bulunurken benzer bir şekilde hükümet liderlerinin de konferans salonuna otobüslerle gidilmesini istedi. Burada üç istisna vardı; ev sahibi ülke, ABD ve Hindistan... Onların kendi rezervasyon yaptıkları otelde kalmalarına izin verilirken, Boris Johnson, Joe Biden ve Narendra Modi’nin de 1 Kasım’da konferans salonuna özel kortejle gitmesine izin çıktı” ifadesiyle sürdürdü.

Gazete, bazı kaynakların Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu protokol farklılığından dolayı memnun olmadığını yazarken, “Yakınlarına Hindistan’a neden ayrıcalık verildiğini sorguladı. Türk lider, bir protesto olarak etkinliğe katılmadı” ifadesine yer verdi.

Yetkililer, Hindistan’a ayrıcalık verilmesi ile ilgili Delhi yönetiminin son dönemde iklim krizi konusundaki çabalarını gerekçe gösterdi.