Abone Ol

Erdoğan: Mustafa Kemal'in Askeriyiz Diyenler, Mustafa Kemal'in İtleri Diyenlere Teslim Oldular

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'dan CHP'yi Kızdıracak Mustafa Kemal'in Askerleri Yorumu

Erdoğan'ın açıklamasından satır başları şöyle:

SURİYE VE IRAK TEZKERESİ

Tezkerenin amacı sınırlarımız boyunca kurulmak istenen terör koridoruna izin vermemek ve saldırıları kaynağında kurutmaktır. Son tezkere oylaması öncesi HDP yöneticileri çıktılar ve CHP’ye bir çağrı yaptılar. Açıkça CHP tehdit edildi. Onurlu bir parti ve liderin çıkıp, ‘Siz kimsiniz bizi tehdit ediyorsunuz, kendi politikamızı kendimiz belirleriz’ diyerek ağzının payını vermesi gerekiyordu. Ama karşımızda artık böyle bir CHP söz konusu değildir. Tezkereye ‘hayır’ oyu vereceklerini açıkladılar. Türkiye’yi Suriye’den dışlamak için ortaya attıkları ne kadar çirkeflik varsa soru olarak ortaya attılar. Biz sizin kimin kılıcını çaldığınızı biliyoruz ama siz kendinizi bu kadar belli etmeyin. Türkiye’nin en büyük ikinci partisi HDP’ye boyun eğdi. Yazık. Demokrasi ve milli güvenlik açısından ne kadar hazin bir tablo. Mustafa Kemal’in itleri diyenlerin dümensuyuna girdiklerini görmek bizim bile ağrımıza gidiyor. Allah CHP’ye gönül veren vatandaşlarımızın sabrını artırsın.

"Bütçe hazırlıkları Aralık sonuna kadar süren, büyük emek gerektiren bir çalışmadır. Bakanlıklarımızın, STK'ların içinde yer aldığı uzun bir maratonun ardından ortaya çıkan bu teklif, ülkemizin yol haritası mahiyetidir. Bugün, Plan-Bütçe Komisyonu'nda başlayacak ve devam edecek müzakereler, bütçe rakamları ve ekonomik gelişmeler değerlendirilecek. Bütçe teklifinde merkezi yönetim bütçe giderleri 1 trilyon 751 milyar lira, bütçe gelirleri 1 trilyon 473 milyar lira, bütçe açığı da 278 milyar lira olarak öngörülmektedir. Bu ihtiyatla hazırlanmış bir bütçe teklifidir. Yıl sonu gerçekleşmelerinin daha iyi olacağına inanıyoruz. 224 kamu ihalesini kapsayan merkezi yönetim bütçe ödeneklerinin dağılılmı, ülkemizin kalkınma hedeflerini gözeteni adil bir anlayışla yapılmıştır.

Bütçede en büyük payı yine eğitim almaktadır. Bu yıl bütçede sağlığa ayrılan paydada ciddi artış yaptık.

Sosyal harcamalar için tahsis edilen kaynağı da ihtiyaç sahibi tüm vatandaşlarımızın daha güçlü şekilde yanında yer almak için bütçenin yüzde 6'sı seviyesine yükselttik.

Şu kritik dönemde, savunma sanayimizi güçlendirecek kaynağı da ihmal etmedik. Sonuç olarak merkezi yönetim kapsamındaki idarelerin bütçelerinde ortalama yüzde 30 artışa gittik. Dünyada yaşanan dalgalanmalara karşı ülkemizin güçlü duruş sergilemesi için gereken mali altyapıyı oluşturduk. Amacımız Koronavirüs salgını olarak başlayıp tüm ekonomik sisteme sirayet eden küresel krizi fırsata dönüştürmektir.

Gelişmiş ve gelişmekte olan ekonomilerin neredeyse tamamının küçüldüğü geçen yılda, Türkiye olarak büyüme ile kapattık. Bu yılın ilk 2 çeyreğinde de güçlü bir büyüme performansı sergiledik. Üretimde kapasiteleri sonuna kadar kullanıyoruz. İhracatımız rekor kırıyor, istihdamda salgın öncesi bir yere geldik. Yatırımcılar üretimi artırmak için makine ve hammadde peşinde koşuyor.

Önümüzeki yılın bütçesini de küresel krizlerin etkilerine rağmen, kalkınma hedeflerimizin çıtasını yükseltmek üzere şekillendirdik. Nasıl Koronavirüs salgının üstesinden güçlü sağlık altyapımız sayesinde geliyorsak, iklim değişikliğinin yol açtığı sorunları da inşallah yeşil kalkınma devrimi ile aşacağız. Milli teknoloji hamlesi bizi savunma sanayi başta olmak üzere orta yüksek teknoloji gerektiren alanlarda önemli bir yere taşıdı. Yeşil kalkınma devrimi de aynı başarıyı karbon-nötr hedefli yatırımlarla her alanda yakalamakta kararlıyız. Ülkemizi her karış toprağı ile geliştirecek, milletimizin refahını artıracak projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz.

Bir süredir müzakereleri yürütülen ülkemize Yeşil İklim Fonu'ndan 3 milyar 157 milyon dolar kaynak sağlanması ile ilgili mutabakat zaptının geçen günlerde imzalandığının müjdesini paylaşmak istiyorum.

Bir yandan yangınlarla, bir yandan sel baskınlarıyla boğuştuğumuz yılın ardından kuraklık tehdidi ile karşı karşıyayız. Ülkemizin önemli bir kısmı tarım üretimi için yağışa hala kavuşamadı. Dünyadaki ekonomik çalkantılar, ülkeleri gıda tedariği konusunda endişeye sevk etmektedir. Bu da stokları yükseltme eğilimine, küresel düzeyde fiyatların yükselişine sebep olmaktadır. Türkiye olarak bu tablo karşısında tedbirlerimizi alıyoruz. Kendi çiftçimizi en güçlü şekilde destekliyoruz. Hükümetlerimiz döneminde verdiğimiz tarımsal destek fiyatları bugünkü fiyatlarla 396 milyar lirayı bulmuştur. Bu yıl, gübre desteğinde yüzde yüz artış yaparken, mazot maliyetinin yüzde ellisini karşılamayı sürdürdük. Arz açığımızın olduğu ürünlerin üretimi hususunda çiftçimizi daha çok destekliyoruz. Yağlı, tohumlu bitkilerin üretimi ve hayvancılık konusuna önem veriyoruz.

Çiftçimizi kuraklık karşısında korumaya yönelik sigortalardaki devlet desteğini verim değerinde yüzde 80'e, primde yüzde yetmişe yükselttik. Sulama sistemlerini yaygınlaştırıyoruz; 600 baraj, 1457 sulama tesisi inşa ettik bugüne kadar. Hükümetlerimiz döneminde 20 milyon hektar yeni alanı sulamaya açarak yılda 60 milyar liralık zirai gelir artışı sağladık. Su Şurası'nın ardından ülkemizin su stratejilerini kamuoyu ile paylaştık.

Elbette son dönemde her kesim gibi çiftçilerimizin yaşadığı sıkıntıları da yakından takip ediyoruz. Salgınla başlayan küresel üretim ve lojistik krizi, tarım sektöründe gübre, yem ve enerji fiyatlarında artışa yol açtı. Küresel gelişmeler kaynaklı girdi maliyetlerindeki artışı üreticilerimize en az şekilde yansıtmak için gayret gösteriyoruz. Üreticilerimizden ricam, tek karış boş arazi bırakmadan tarla ve seralarını ekmeleri, ahırlarını dolu tutmalarıdır. Dünyadaki bu dalgalanmanın bir müddet daha süreceği anlaşılıyor. Bu zor dönemde yapılan hiçbir fedakarlığın, dökülen hiçbir alın terinin karşılıksız kalmayacağından emin olmanızı istiyorum.

Açıkladığımız alım fiyatlarını bu anlayışla en yüksek seviyede belirliyoruz. Tarım ürünlerinde fiyat istikrarı üretim planlaması için sözleşmeye dayalı yeni modeller geliştiriyoruz. Bizim için tarım sektörü en az savunma sanayii kadar önemlidir. Çiftçilerimizin yanında yer almayı sürdüreceğiz.

Milli iradenin tecelligahı olan bu gazi kurumun çatısı altında hayata geçirilen her bir faaliyet demokrasimizin güçlenmesine ve milletimizin geleceğine daha güvenle bakmasına vesile oluyor. Yasama sorumluluklarınız yanında, Cumhur ile Cumhuriyetin tüm kurumları arasındaki en güçlü ilişkiyi sallayan vekillerin üzerindeki ağır yükün farkındayız. Her bir milletvekili, seçildiği günden itibaren ismini tarihe altın harflerle kazımaya başlamış demektir.

Yaptıkları hizmetler, ve insanlarla kurdukları gönül köprüleri ile milletin kalbini kazanmayı başaran milletvekili nesillerce unutulmaz, saygıyla yad edilir. Siyasetini bu çıtaya yükseltmeyi başarmış vekil, emeğinin karşılığını sandıkta da mutlaka alır. Parti olarak katıldığımız her milletvekili ve belediye başkanlığı seçimini, her halk oylamasını birincilikle tamamlamayı başardık. Doğrudan halk tarafından belirlenmeye başladığı 2014 yılından beri de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ipi göğüsleyen biz olduk. Her dönemde sahada milletimizle bağımızı en güçlü şekilde tutarken, yönetim seviyesinde de zorlu bir mücadele verdik.

Türkiye'nin ve milletimizin bu coğrafyadaki varlığını bin yıldır hazmedemeyenler olduğu gibi, AK Parti'nin 20 yılı geride bırakan iktidarını da kabullenemeyenler var. Bizim tüm bu başarılarımızın tek formülü Allah'ın ipine sarılmak, milletimize güvenmek, dayanmaktır.

Biz, imanımızla, inancımızla, azmimizle, gece gündüz çalışmakla bugünlere geldik. Karşımıza çıkan her engeli, tuzağı bu şekilde aşarak yolumuza devam ettik. İktidarımızın ilk gününden itibaren sürekli rejim tartışmaları yürütüldü. Aradan 20 yıl geçti, hala aynı tartışmanın ekmeğini yemeye çalışanlar olduğunu görüyoruz.

Eğitimi, sağlığı, güvenliği, adaleti, ulaştırması, sanayisi, turizmi ile her alanda ülkenin şehresini bir değiştirdik. Ülkemize kazandırdığımız eser ve hizmetlerle refah seviyesi yükselen, ufku genişleyen milletimiz geleceğine güvenle bakmaya başlamıştır.

Buna rağmen, kendi siyasi ve şahsi ikbalini çalışmak ve proje üretmek yerine ülkenin ve milletin felaketine bağlayanların çırpınışları, yalan ve iftira kampanyaları hiç durmamıştır. Türkiye'ye husumet besleyenler, terör örgütleriyle birlikte çalışmaktan çekinmeyecek kadar gözü dönen, eşi benzeri görülmemiş bir ekiple karşı karşıyayız.

Bunlar sürekli 'ülke çöktü, devlet battı, millet mitti' edebiyatı yapmaktadır. Kalbinin ve kafasının pusulası kendi ülke ve milletini değil de başka yerleri gösterenler ile bu toprakların asil evlatları arasında mücadele hiç bitmedi, bitmeyecek. Biz düşmanı fiziki olarak bu topraklardan attık ama geride bıraktığı zihniyet kirinden hala kurtulamadık.