Abone Ol

Erdoğan Boris Johnson'ı Göstererek Biden'a Ne dedi?

HaberTürk yazarı Nagehan Alçı, NATO zirvesinde kameralara yansıyan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden ve İngiltere Başbakanı Boris Johnson arasında geçen şakalaşmada neler konuşulduğunu yazdı.

Erdoğan Boris Johnson'ı Göstererek Biden'a Ne dedi?

Söz konusu görüntüde Erdoğan, eliyle Johnson'ı işaret ederek Joe Biden'a bir şeyler söylüyor. Erdoğan’ın ne dediği duyulmazken, görüntüde Biden’ın bir hareket yaptığı, Johnson’ın da İngiliz aksanıyla "Çok güzel" dediği duyuluyor. Ardından Erdoğan da "Çok güzelsin" diye cevap veriyor.

“Peki Cumhurbaşkanı Erdoğan Biden'a Johnson'ı eliyle işaret ederek ve gülerek ne söyledi?” sorusunu gündeme getiren Alçı, şunları kaydetti:

“Öğrendiğime göre Tayyip Bey, bu üçlü şakalaşma esnasında Biden'a dönüp ‘Boris is half-Turkish’ diyor. Joe Biden da videoda göreceğiniz ‘Hem öyle hem öyle’ der gibi el işareti yapıyor. Johnson da bunun üzerine ‘Çok güzel’ diye karşılık veriyor. Tayyip Bey de ‘Çok güzelsin’ diye tekrarlıyor.

Bilindiği gibi Boris Johnson gerçekten de ünlü Türk gazeteci ve yazar Ali Kemal'in torunu. Köklerinin bir tarafı Türk. Tayyip Bey Boris Johnson'ın büyük dedesinin Türk olduğundan hareketle ‘Half-Turkish’ diyor.

Açıkçası Joe Biden'in Johnson'un Ali Kemal'in torunu olup olmadığını bildiğini sanmıyorum. Biden herhalde bunu şaka zannedip o ‘hem öyle hem böyle’ anlamındaki el hareketini yapıyor.”