Abone Ol

Erdoğan Atatürk’e önem veren seçmenlere yöneliyor

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan 29 Ekim Cumhuriyet Resepsiyonu'nda konuşanları yazdı.

Erdoğan Atatürk’e önem veren seçmenlere yöneliyor

Resepsiyonda gösterilen sunumda 29 Ekim ile 15 Temmuz konularının işlendiğini belirten Selvi,  "Belli ki Erdoğan sadece MHP’yle yakınlaşma adına bunu yapmıyor. Atatürk’ü, Cumhuriyet’i önemseyen yeni bir seçmen profiline yöneliyor" dedi.

Abdulkadir Selvi'nin "Seçim hesabı ve yargıda iklim değişikliği" başlığıyla yayımlanan (31 Ekim 2017) yazısındaki o bölüm şöyle:

Resepsiyonun başında 29 Ekim’den 15 Temmuz’a bir görsel sunum yapıldı. 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet’i kuran millet,15 Temmuz’da da demokrasiye sahip çıktı teması işlendi. Atatürk’ten Menderes’e, Özal’a ve Erdoğan’a uzanan bir siyasi çizgi ortaya konuldu.

‘AK Parti, Atatürk’ü mü keşfetti’ tartışmalarına zemin teşkil etmesini arzu etmem ama bu kez Cumhuriyet ve Atatürk vurguları daha güçlüydü. Belli ki Erdoğan sadece MHP’yle yakınlaşma adına bunu yapmıyor. Atatürk’ü, Cumhuriyet’i önemseyen yeni bir seçmen profiline yöneliyor.

Yazının tamamı için lütfen tıklayınız