Abone Ol

Erdoğan Açıkladı: Kafe ve Restoranlara Para Desteği

TBMM Grubunda konuşan Erdoğan: Lokanta, restoran ve kafe gibi sektörlerinde cirosu 3 milyon lira ve altı olanlara destek ödemesi yapacağız.

Erdoğan Açıkladı: Kafe ve Restoranlara Para Desteği

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında konuşuyor. Erdoğan'ın konuşmasından başlıklar şöyle:

"AK Parti kuran da iktidar yapan da milletimizdir. Eski Türkiye'de yaşamamış gençlerimize kazanımların önemini anlatmakta zorlanıyoruz.

Cuma günü Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu’nun Başkanı ile bir araya gelerek kapsamlı değerlendirmede bulunduk. Daha önce de 15 Ocak’ta DEİK yönetimiyle buluşmuştuk.

Her günümüzü ülkemiz ve milletimiz için dolu dolu geçirdik ve geçirmeye devam ediyoruz. Partimizde görev üstlenen bütün kardeşlerimizden de aynı hassasiyeti bekliyoruz.

Görevlerimizi hakkıyla yerine getirdiğimizde ne ülkemizin, ne Cumhur İttifakı’nın ne de AK Parti’nin önünde durabilecek güç tanımıyoruz. Milletimiz karnemizi dolduruyor.

Hep birlikte çok çalışmalıyız. Cumhur İttifakı’ndaki ortağımız MHP ile birlikte Meclis’in lokomotifidir.  Türkiye’nin önünde hepimiz için yapılacak çok iş var. Yürütmede bizlerin, yasamada sizlerin, yargının üzerine düşen görevleri var.

Yeni reform paketlerini Meclis'in takdirine sunmaya başlayacağız. Çok köklü ve önemli düzenlemeler içerdiği görülecektir. Reform sürecine hep birlikte sahip çıkacağız.

Tek vaatleri Tayyip Erdoğan’ı indirmek olan bir muhalefete bu millet iktidarı vermez. Küresel siyasi ve ekonomik değişim sürecinde istikameti belirsiz, projesi olmayan, kadroları kifayetsiz hiçbir yapı milletimizden iktidar vizesi alamaz.  Hamdolsun, bizler tüm şeffaflığımızla milletimizin huzurundayız. 2023 seçimlerinde sandıktan zaferle çıkarak büyük ve güçlü Türkiye’yi inşa sürecinde yeni bir safhaya geçeceğiz.

Bir aylık sürede yaşanan her gelişme CHP testisinin içindeki cürufun ne derece berbat olduğunu göstermiştir. CHP yönetimi içlerindeki taciz, tecavüz, arsızlık skandallarının üzerini örtmek için bize ve milletimize olan hakaretlerinin dozunu arttırmaya başladı.

Önlerine geleni tek adamlıkla suçlayanların, kendi partilerinde oynadıkları tek adamcağız rolünü tebessümle seyrediyoruz. Kendilerini halkın içinde bizi de güya sarayın içinde sefa süren olarak göstermeye çalışmıyorlar mın işte o sözün bittiği yere dönüşüyor. Biz bugün de milletimizle birlikteyiz. Elazığ’da milletimizle bir arada olduk.

Ömründe devletle ilişkisi bir dönem devlet memurluğu yapmaktan ibaret olan zatın eline tutuşturulmuş kâğıtlarla yalan yanlış bilgilerle sergilediği hezeyanlar var. Bu adam SGK'nın başında bulunduğu zaman hastanelerdeki durumu Z kuşağı bilmiyor. Hastanelerde rehin alan ölülerimiz vardı Bay Kemal'in döneminde. Z kuşağı bunları bilmiyor.

Bu ara bir militan lafıdır tutturdular. Bunlara göre cumhurbaşkanı, bakanlar militan, valiler, kaymakamlar militan… Bunlara göre onlara oy vermeyen yüzde 75 militan. Militan dedikleri kesimlere ağızlarını köpürte köpürte ithamları yöneltmekte tereddüt etmiyorlar.  Terör örgütü mensuplarına ‘Arkadaşlar’ demek militanlık değil, kibarlık.

‘Erken seçim’ diyorlar ya size buradan ekmek yok,  sabrın varsa Haziran 2023’e kadar kapıda bekleyeceksin. Bizim yapacak daha çok işimiz var.

Sınırlı cevaplarla yetiniyoruz. Bu devletin hiçbir memuru, hiçbir evladı CHP2nin hastalıklı zihniyetinin şamar oğlanı değildir.

Bence bu ülkenin yargısı var, kendilerine 'militan' diyen bu zata hakarete muhatap olanların dava açma zamanı gelmiştir, geçiyor bile. Herkes davasını açmalı. Bu memleket öyle sahipsiz değil ya, gereği yapılmalıdır.

10 milyon doz aşıyı ülkemize getirdik.  Aşı uygulamasının kapsamı giderek genişleyerek inşallah en kısa sürede hedef kitlenin tamamına ulaşacaktır. Tedbirlerden etkilenen kesimlere yönelik destek programlarımızı genişletiyoruz. Esnafımıza 3 ay süreyle 1 bin liralık destek vermeye devam ediyoruz.

Lokanta, restoran ve kafe gibi sektörlerde alınan tedbirler nedeniyle faaliyetleri kısıtlanan 2019 cirosu 3 milyon lira ve altı olanlara destek ödemesi yapacağız.