Abone Ol

Erdoğan acı tabloyu açıkladı: 7,7'lik depremde ölü sayısı 912'ye yükseldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş'taki 7,7 büyüklüğündeki depreme ilişkin açıklama yapıyor: Erdoğan: 912 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. 5385 vatandaşımız yaralanmıştır. Ölü ve yaralı rakamının nereye kadar yükseleceğiniz bilmiyoruz..

Erdoğan acı tabloyu açıkladı: 7,7'lik depremde ölü sayısı 912'ye yükseldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AFAD Merkezi'nde depreme ilişkin açıklamalarda bulunuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7.7 büyüklüğündeki depremde 912 vatandaşın hayatını kaybettiğini açıkladı.
İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Geniş bir alanda hissedildi. Derinliği 7 km olarak belirlenen depremde Kahramanmaraş'ın yanı sıra Hatay, Gaziantep, Kilis, Osmaniye, Diyarbakır, Adana, Şanlıurfa illerimizde yıkıma yol açtı. Deprem merkezine yakın illerde küçük hasarlar olmasına rağmen asıl yıkımın buralarda olduğu anlaşılıyor.

Suriye'de de ciddi yıkımlar olduğu anlaşılmıştır. Devletimiz tüm kurumlarıyla harekete geçmiştir. Depremden etkilenen 10 ilimize mevcut valiliklerimizin yanı sıra onlarla birlikte çalışacak 10 vali daha görevlendirilmiştir.

TSK ve belediyelerimiz başta olmak üzere afet çalışmalarında eğitime sahip kurumlarımız göreve çağrılmıştır. Hali hazırda 9 bin personel arama kurtarma çalışması yürütmekte. Yıkılan binaların altında kalan vatandaşlarımızın tespiti ve kurtarma faaliyetleri kesintisiz bir şekilde sürüyor.