Abone Ol

Erdoğan, ABD'den 2 ismi yeni hükümet sistemi törenine davet etti!

9 Temmuz 2018 pazartesi günü Türkiye yeni yönetim olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçecek. Sistemin ilk cumhurbaşkanı olacak olan Recep Tayyip Erdoğan Külliye'de bugüne kadar yapılan en geniş katılımlı daveti verecek. İşte o davetin 2 bomba konuğu medyaya sızdı.

Erdoğan, ABD'den iki kritik ismi davet etti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan pazartesi günü saat 16:00'da TBMM'de yemin ederek görevine başlayacak...

Ardından Beştepe'de Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçiş töreni yapılacak.

Saat 18.00'daki bu geçiş töreni bugüne kadar Beştepe'de verilmiş olan en geniş kapsamlı davet olacak. Zira tam 6 bin kişi bu davette yer alacak.

Törene kimler davet edildi? : Törene davet edilenlerin listesi ise büyük bir merak konusu. Yabancı devlet başkanları başta olmak üzere iş dünyasından sanata, bilimden spora kadar bir çok ünlü ismin davetli listesinde olduğu söyleniyor. İşte o listeden 2 isim bugün medyaya düştü.

ABD'den gelecek 2 bomba isim : Davetli listesinde ilk sırada yer alan bu isimler Nobel ödüllü Profesör Aziz Sancar ile Profesör Doktor Murat Günel oldu. İkisi de davet için Amerika'dan özel olarak geliyorlar. Aziz Sancar ve Murat Günel, ABD Ulusal Bilimler Akademisi'ne seçilen 3 Türk bilim adamından ikisi. Üçüncüsü isim Prof. Serdar Bulun; ABD’nin Northwestern Üniversitesi Hastanesi Kadın Doğum Bölümü Ana Bilim Başkanı.

Bu bilgiyi Star Gazetesi yazarı Mustafa Kartoğlu 'yeni döneme damgasını vurmasını beklediğim en önemli alanın ‘bilim’ olduğunu yazmıştım. Davetliler arasındaki iki isim, bu beklentimi doğrular nitelikte' diyerek verdi.

Prof. Aziz Sancar :  2015 Nobel Kimya Ödülü'nü kazanan Aziz Sancar şunları söylemişti: -“Nobel’in büyük kısmını Türkiye’ye borçluyum çünkü Türkiye bana üstün dereceli bir eğitim verdi. Memlekete hizmet için, Avrupa ve ABD seviyesinde olmak için bilim lazım. Herkesten üstün değiliz ama kimseden de aşağı değiliz. Kendimizle iftihar edelim ki başkası da bize saygı göstersin.”