Abone Ol

Sabah Neden EPGİS'i Hedef Aldı? Zammı Kim Yaptı?

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası Sabah'ın hedefinde yer aldı. Sabah Gazetesi, günlerce ard arda gelen zamların ardından motorine gelen 2,38 TL'lik indirimle ilgili haberinde "EPGİS bu kez açıklama yapmadı" ifadelerini manşetine çekti.

Sabah Neden EPGİS'i Hedef Aldı? Zammı Kim Yaptı?

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş petrol fiyatlarını 130 dolara taşıdı. Sert yükselişin ardından brent petrol fiyatı yüzde 30'a yakın düşüşle 100 dolara geriledi. Bu nedenle akaryakıt ve benzin fiyatlarında düşüş beklentisi oluştu.

Motorin fiyatlarında yaklaşık yüzde 10'a yakın 2,38 TL indirim yapıldı. Haberi duyuran Sabah Gazetesi'nin hedefinde ise Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası vardı. Sabah indirim haberinde "Son günlerde tartışmaların odağındaki EPGİS indirim kararını bu kez kamuoyuna duyurmadı" ifadelerini kullandı.

Sabah Neden EPGİS'i Hedef Aldı? Zammı Kim Yaptı? - Resim: 1

NE OLMUŞTU?

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, akaryakıt fiyatlarında zam yapılacağı ve sonrasında zammın geri çekildiği haberleri üzerine 9 Mart'ta EPGİS'i hedef alan açıklamalarda bulundu. EPGİS'in vatandaşları manipüle ederek akaryakıt istasyonlarına yönlendirdiğini öne süren Mustafa Yılmaz, suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) de aynı gün yaptığı açıklamada “Bugün yapılan ve iptal edilen zam hakkında, hakkımızda savcılığa suç duyurusunda bulunmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

EPGİS'in sosyal medya hesabının tartışmanın yaşandığı 9 Mart'tan itibaren sessizliğe büründüğü görüldü.