Abone Ol

Akdeniz'de ortalama su sıcaklığı en yüksek 27.9 derece oldu

DENİZ tatilinin en yoğun yaşandığı son ay kabul edilen Ağustos'ta, Türkiye'nin en sıcak bölgesi Çukurova'da kentlerin yanında sahillerde de bunaltıcı sıcakların etkisi yaşanıyor.

Akdeniz'de ortalama su sıcaklığı en yüksek 27.9 derece oldu

Adana, Mersin ve Hatay'ın içinde bulunduğu Doğu Akdeniz'de deniz suyu sıcaklığı 30 derecenin üzerini gördü. Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, yazın son ayında hava sıcaklıkları nemin etkisiyle bunaltıcı geçiyor. Serinlemek için girilen deniz suyu sıcaklığı Bodrum'da 24.7, Antalya 29.6, Yalova 26.3, Çanakkale 24, Giresun 26.2, İnebolu ise 24.3 derece olarak ölçülürken Doğu Akdeniz'de artıyor. İskenderun körfezi 31 derece ile en yüksek deniz suyu sıcaklığının ölçüldüğü merkez olarak dikkat çekti.

30 YILDA 3 DERECE ARTTI
Meteoroloji verilerine göre son 50 yılda ağustos ayında Akdeniz'de ortalama su sıcaklığı en yüksek 27.9 derece oldu. Ancak bu yıl bunaltıcı sıcaklar nedeniyle deniz suyu sıcaklıkları da artmış durumda. Akdeniz'deki ısı değişikliği ile ilgili olarak 2011 yılında İskenderun Körfezi'nde araştırma başlatıldı. NASA ve uydu verilerine göre son 30 yıla oranla, deniz sıcaklığı 3 derece arttı. Deniz suyundaki ısı artışının küresel iklim değişikliğine bağlı oldu belirtiliyor.


Akdeniz'de ortalama su sıcaklığı en yüksek 27.9 derece oldu - Resim: 1
Akdeniz'de ortalama su sıcaklığı en yüksek 27.9 derece oldu - Resim: 2