Abone Ol

Bugün Kadir Gecesi... En güzel Kandil mesajları 2016

İslam alemi için büyük bir öneme sahip olan Kadir Gecesi Ramazan ayının 27. gecesi olarak kabul edilmiştir. İlk vahiy bu gece indirilmeye başlanmıştır. 1 Temmuz Cuma gününe denk gelen Kadir Gecesi için en güzel mesajlar haberimizde...

Bugün Kadir Gecesi... En güzel Kandil mesajları 2016

Kadir gecesi ne zaman? sorusu son günlerin yanıtı en çok merak edilen sorularından biri oldu. Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi 1 Temmuz Cuma gününü Cumartesi'ye bağlayan gece yani bu gece idrak edilecek. Kadir Gecesi ikinci bir Kadir gecesine kadar olan bir sene içinde olacak bütün işlerin, o memur meleklere havale buyrulduğu mühim bir dönüm noktasıdır. Peki Kadir gecesinin önemi nedir, kadir gecesinde nasıl ibadet edilmedilir. Bu mübarek gece hakkında merak ettiklerinizi sizler için derledik. Haberimizde ayrıca sevdiklerinize gönderebileceğiniz Kadir Gecesi mesajlarını da bulabilirsiniz.

KADİR GECESİNİN ÖNEMİ

Kadir gecesinde semavatın kapısı açıktır

Kadir gecesinde her hayırlı dua kabul edilir, red olunmaz

Namaz kılan bir mü'mine aldığı her tekbir için cennetteki makamına bir ağaç dikilir.

Kılınan namazın her rekatına karşılık cennette kendisine bir ev yapılır. Bu evler zümrüt, yakut, zebercet ve gayet iri incilerle süslenir

Kadir gecesinde okunan Kur'an-ı Kerim'in her ayeti için kendisine cennet taçlarından bir taç ikram olunur

Kılınan namazın her oturuşu için cennet derecelerinden bir derece ihsan buyrulur.

Kadir gecesinde kılınan namazın her selamı için cennet elbiselerinden bir elbise ihsan buyrulur.

Kadir gecesi mağrifet denizinin çağlayıp taştığı muazzam ve mübarek bir gecedir

KADİR GECESİ MESAJLARI

Gel ey Muhammed bahardir, dualar ardinda sakli, aminlerimiz vardir Hacdan döner gibi, Beraat'tan iner gibi gel gel Bekliyoruz yillardir Kadir Geceniz mübarek olsun!

Allah'ın nimet, rahmet ve mağfiretinin müminlere bol bol ihsan edildiği gece manasına gelen Kadir Gecesi'nde, yüreklerimiz ibadetle çarpsın, gönüllerimiz bir olsun Kadir gecesiniz mübarek olsun!

Kuran'ın nazil olduğu bin aydan daha hayirli bu gecenin size efradı ailenize ve bütün İslam alemine hayır bereket ve huzur getirmesini diliyor ve dua ediyorum Kadir geceniz mubarek olsun.

Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesinde, kainatın yaratıcısı ve alemlerin Rabbi bağışlayıcı ve acıyıcı yüce Allah tüm dualarınızı kabul etsin!

Kadir Gecesi değer gecesidir, Allah tarafından değerli kılınmış bir gecedir Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır Bu gece bir ömürden daha hayırlıdır Ellerin açıldığı, gözlerin dualarla yaşardığı, kalplerin okşandığı Kadir Gecesinde bütün insanların günahlardan uzaklaşıp tövbelerinin kabul edilmesini niyaz ederiz Allah tüm inananları iman yolundan ayırmasın

Bu gece bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesi Kulun Rabbine yakın olduğu gecelerin en önemlisi? Kendisine dua edenleri geri çevirmeyen, günahları bağışlayan, her şeyi bilen, gören ve duyan Yüce Allah tüm dualarımızı kabul etsin.

Varligi ebedi olan, merhamet sahibi, adaletli Yüce Allah kendisine dua edenleri geri çevirmez Dualarinizin Rabbin yüce katina iletilmisine vesile olan Kadir Geceniz mübarek olsun.

Konsun yine pervazlara güvercinler, hu hulara karışsın aminler,mübarek akşamdır, gelin ey Fatihalar, Yasinler.... Kadir Geceniz Mübarek Olsun...

Sevgi hak edenin, umut sabredenin, zafer inananın, mutluluk bekleyenin, bunların tümü senin ve sevdiklerinin olsun. Kadir Gecemiz Mübarek Olsun.

Ey Rabbim! Razı olacağın amellerle süsle ömrümüzü, Razı olacağın kullarından eyle bizi. Kadir Geceniz Mübarek Olsun

hürriyet