Abone Ol

İsrail'den flaş referandum yorumu: Erdoğan'ın siyasi geleceği önemli

Türk heyetindeki gazetecilerin sorularını yanıtlayan İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Emmanuel Nahshon, 16 Nisan referandumu hakkında “Erdoğan çok önemli bir bölgesel aktör” dedi.

İsrail'den flaş referandum ve Erdoğan yorumu

Türk heyetindeki gazetecilerin sorularını yanıtlayan İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Emmanuel Nahshon, 16 Nisan referandumu hakkında “Erdoğan çok önemli bir bölgesel aktör” dedi.

2010'daki Mavi Marmara baskınının ardından donan ilişkiler geçen sene imzalanan normalleşme anlaşmasıyla yeniden rayına girmişti. İsrail ve Türkiye arasındaki heyet ziyaretleri hızlandı. Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'nın İsrail ziyaretinin ardından 1 ay sonra, normalleşmenin ardından Türkiye'den ilk kez bir gazeteci heyeti İsrail'e gitti.

Habertürk’ten Nalan Koçak’ın haberine göre; İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Emmanuel Nahshon gazetecilerle bir araya geldi, sorularını yanıtladı. Nahshon, 16 Nisan referandumu hakkında şu yorumu yaptı:

"İsrailliler Türkiye'de ne olup bittiğini takip ediyor. Ülkenizde olan her şey bizi yakından ilgilendiriyor. Türkiye demokratik bir ülke olarak seçimini yapacaktır. Erdoğan çok önemli bir bölgesel aktör. Onun siyasi geleceği Ortadoğu'nun gelecekte nasıl görüneceği konusunda önemli".

Sözcü Nahshon, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İsrail Başbakanı Netanyahu arasında normalleşme kapsamında bir görüşmenin henüz öngörülmediğini belirtti. Suriye konusunda İsrail ve Türkiye'nin pozisyonlarının birbiriyle çakışmadığını, iki ülkenin temel konularda aynı düşündüğünü belirten Nahshon, enerji konusunda işbirliğinden ziyade bir tanımlama sürecinde olunduğunu, Enerji Bakanı Yuval Steinitz'in nisanda Türkiye'ye bir ziyaret düzenleyeceğini ifade etti. Sözcü, YPG ve PKK konusundaki soruları ise yanıtsız bıraktı. Temaslar sırasında gazetecilere konuşan kaynaklarsa normalleşme anlaşmasındaki "HAMAS'ın Türk topraklarında faaliyet göstermemesi" maddesi konusunda "Beklediğimiz noktada değiliz, gelinen nokta bizim için tatmin edici değil" ifadesini kullandı.