Abone Ol

Emine Erdoğan'la İlgili Haberlere Yayın Yasağı

Emine Erdoğan'ın himayesinde kurulan Çevre Ajansı Başkanlığı'na ilişkin haberlere 'itibar zedeleyici' oldukları gerekçesiyle yayından kaldırma kararı çıktı.

Emine Erdoğan'la İlgili Haberlere Yayın Yasağı

BirGün Gazetesi yazarı Bahadır Özgür'ün Çevre Kanunu'nda yapılan değişiklik ile tüm Türkiye kıyılarını kapsayan mapa ve şamandıra ihale verme yetkisinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayesinde kurulan Çevre Ajansı Başkanlığı'na verildiğini duyurmasına yönelik haberlere erişim engeli getirildi.

İstanbul Anadolu 6. Sulh Ceza Hakimliği’nin 3 Haziran tarihli kararıyla, kanunda yapılacak değişikliğin, 'mapa ve şamandıra ihalesi ile turizm alanlarını işletebilme yetkisinin Emine Erdoğan’ın himayesindeki Çevre Ajansı’na verilebilmesinin önünü açacak olmasına' dikkat çeken, T24'ün de servis ettiği haberlerin içerikten kaldırılmasına hükmedildi.

Emine Erdoğan'ın talep ettiği erişim engeli kararında, haberlerin Emine Erdoğan’ın 'itibarını ve toplum nezdindeki saygınlığını zedelediği' savunuldu. Mahkeme, kararın gerekçesini "özel hayatın gizliliği" ve "kişilik hakları"na dayandırarak, söz konusu haberlerin 'haber alma, verme ve eleştiri hürriyeti kapsamında kalmadığını' öne sürdü.