Abone Ol

Emekli maaşlarından yüzde 5 sağlık kesintisi! Fatih Portakal: Kaşıkla verip kepçeyle alıyorlar

Medyafaresi.com özel haber- FOX Ana Haber'de yayınlanan SGK'daki tasarruf tedbirleri taslağı emeklilerin maaşlarından yüzde 5 sağlık kesintisi getiriyor.

Fatih Portakal: Kaşıkla verip kepçeyle alıyorlar

Emekli Maaşlarına yeni düzenleme geliyor. SGK çalışmalarına göre bütün emeklilerden yüzde 5 sağlık kesintisi yapılacak. Örneğin, 1200 lira alan bir emeklinin maaşından 60 lira kesilmiş olacak. 2 bin lira maaş alan emekliden ise 100 lira kesilecek.

FOX Ana Haber'de yayınlanan habere göre, SGK'daki tasarruf tedbirleri taslağı, emeklilerin maaşlarından yüzde 5 sağlık kesintisini de beraberinde getiriyor. Fatih Portakal düzenlemeye karşı sert tepki gösterdi.

Fatih Portakal, "Emekliye kaşıkla verileni kepçeyle geri alıyorlar" dedi.

FOX Ana Haber canlı yayınında Fatih Portakal, emeklilerin maaşlarını kuşa çevirecek tasarruf tedbirlerinin detaylarını FOX Ankara Haber Müdürü Engin Yılmaz'a sordu.

Engin Yılmaz Hazine ve Maliye Bakanlığının isteğiyle SGK'da hazırlanan 107 maddelik tasarruf tedbirlerinin neleri kapsadığını anlattı.

Bu kapsamda gelir durumuna bakılmaksızın 1200 lira alan bir emeklinin maaşından 60 lira kesilmiş olacak. 2 bin lira maaş alan emekliden ise 100 lira kesilecek.

İŞTE O HABER

ÖLÜM AYLIĞI ALAN DUL EŞE YAŞ SINIRI

SGK ölüm aylığına da yaş sınırı getirecek.  SGK'nın yaptığı hazırlıkta eğer vefat eden SGK'lının eşi belli bir yaşın üstünde değilse bu aylığı bağlamamayı öngörüyor. Burada 30-35 yaş sınırı getirilecek. Bu yaşın altındaki dul eşe 30-35'ine gelene kadar ölüm aylığı bağlanmayacak.

EMEKLİ MAAŞINDAN YÜZDE 5 SAĞLIK MASRAFI KESİNTİSİ

SGK'daki hazırlıklar içerisinde emekliler açısından en insafsız olanı sağlık kesintisi düzenlemesi olacak. Kamuya kaynak yaratmak adına emeklilerden aylık yüzde 5 sağlık kesintisi yapmayı planlanıyor.

medyafaresi.com