Abone Ol

Çalışan emeklinin bayram ikramiyesi kalkıyor

Medyafaresi.com özel haber- Sadece yüzde 5'lil sağlık kesintiyle sınırlı değilmiş… Emekliye verilen bin liralık bayram ikramiyesi de kalkıyor! SGK tasarruf tedbirlerine göre, Emekliye verilen bayram ikramiyelerine sınırlama geliyor.

Çalışan emeklinin bayram ikramiyesi kalkıyor

Zeynep Güçlücan / Medyafaresi.com özel haber- 

Hazine Bakanı Berat Albayrak'ın talimatıyla SGK tarafından hazırlanan tasarruf tedbirleri hayata geçerse, emeklilerin yüzde 80'i bayram ikramiyesi alamayacak.

Sosyal Güvenlik Kurumu emeklilere her iki bayramda ödenen biner lira emekli ikramiyesinin kaldırılması için Hazine ve Maliye Bakanlığı'na başvuruda bulundu. Kurum tedavi ve ilaç katkı paylarının da arttırılmasını istedi.

Çalışan emeklinin bayram ikramiyesi kalkıyor - Resim: 1Emekli maaşlarından yüzde 5 sağlık kesintisi! Fatih Portakal: Kaşıkla verip kepçeyle alıyorlar

FOX Ana Haber'de yer alan habere göre, Sosyal Güvenlik Kurumu SGK, Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan bazı düzenlemeler istedi. Bu düzenlemeler arasında emeklilerden yaklaşık 100 TL her ay kesinti yapılması istenirken, her iki bayramda verilen biner liralık ikramiyenin de kaldırılmasını istedi.

BAYRAM İKRAMİYESİ YOK

SGK tasarruf tedbirlerine göre, Emekli Maaşı asgari ücretten yüksek olanlara ve şu an başka işte çalışan emeklilere bayram ikramiyesi ödenmeyecek.

Bakanlık istedi, SGK da kalem kalem tasarruf tedbirlerini hazırladı. Emekliye yılda 2 kez verilen bayram ikramiyelerine sınırlama geliyor.  2324 lira ve üzeri maaş alanlara ikramiye verilmemesi de başka bir öneri olarak sunuldu. Bu önerinin hayata geçmesi demek yüzde 80 emeklinin ikramiye alamaması demek...

"TEDBİR ALMAK İSTİYORSANIZ SİZ TASARRUF EDİN"

FOX Ana Haber sunucusu Fatih Portakal da tepkisini dile getirerek, "Devlet hep halktan tasarruf bekliyor, devlet tasarruf etsin deyince devlet hayatta tasarruf etmiyor. Eğer yasalaşacak olursa ki vermiyoruz, iflahımız kesilir. Umarım sadece bir niyet çalışmasıdır. Tedbir almak istiyorsanız siz tasarruf edin" dedi.

SGK'DAN HENÜZ AÇIKLAMA YOK

SGK tarafından sunulan ve onaylanması istenen talep emekli maaşlarının da en az 80 lira ile 100 lira arasında azalmasına neden olacak. Özellikle ilaç katılım ve 60 yaş altındaki emekliler daha fazla tedavi katkı payı ödeyecek. SGK bu haberle ilgili her hangi bir açıklama yapmadı.