Abone Ol

Elbistanlı kadın isyan etti: Taş üstünde taş kalmadı, Devlet yok, Allah'ın bir kulu gelmedi

7.6 büyüklüğündeki ikinci büyük depremin adresi olan Kahramanmaraş Elbistan'daki son durumu ilçede yaşayan bir vatandaş videoya çekerek anlattı. Elbistan'ı terk ettiklerini söyleyen vatandaş, havanın çok soğuk olduğunu, ısınamadıklarını belirtti. Yardım çağrısında bulunan vatandaş, "Tek bir Allahın'ın kulu gelmedi. Elbistan'da taş üstünde taş kalmadı. Allah rızası için yardım edin" dedi.

Sabaha karşı saat 04.17'de Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli 7.7 ve saat 13.24'te Elbistan merkezli 7.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun paylaştığı videoda, Elbistan'ı terk ettiklerini söyleyen bir kadın, yaşanan felaketi gözler önüne serdi.

Yoğun kar yağışı olduğunu, benzin alamadıkları için arabalarını da ısıtamadıklarını söyleyen bir kadın, Elbistan'da binaların neredeyse tamamının yıkıldığını söyledi. 

Marketlerin yıkılan binaların altında kaldığını, beslenme sorunu yaşandığını kaydeden kadın, "Elbistan'da taş üstünde taş kalmadı. Allah rızası için yardım edin. Bebeklere mama, süt, ekmek, yok." sözleriyle yardım çağırdı.