Abone Ol

Ekrem İmamoğlu: Son derece radikal kararlar alacağız

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ilk mesaisine başlarken basına açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, "Son derece radikal kararlar alacağız demokrasi ve toplumun şeffaflığı hissetmesi adına. Mutlak demokrasi, mutlak katılım bu kentte var olacak" diye konuştu.

İmamoğlu mesaiye başladı: Radikal kararlar alacağız

İmamoğlu, özetle şunları söyledi:

Bugün bismillah diyoruz hayırlısıyla güzel hizmetlerimize başlayacağız. Çok işimiz var, tespit ettiklerimiz, sahada tespit edeceklerimiz var. İstişarelerimiz, brifinglerimiz olacak. Bu güzel ve tarihi kurumun insan kaynağından son derece faydalanacağımızı herkes bilmeli.

İçine siyaset katmadan, bu kentin insanına fayda verecek hangi bilgi ve becerileri varsa biz ona talibiz. Bizden olmayanlar bizden olanlar gibi bir anlayışın bittiği gündür bugün.

Kimse bizden talimat almayacak. Çok yolumuz var. Benimle yol yürüyecek elbet yeni kadrolarımız olacak. Herkes penceresini açık gözünü açık tutsun.

Hastane ziyareti yaptım. Genel Başkan Yardımcımız mazbata alımı sırasında kargaşa sırasında yaralanmayla minik bir operasyon geçirdi. Gitmişken bütün hastaları da ziyaret ettim. Mesuliyetimin farkındayım. Çocuklarımın İstanbul ile yapacaklarımla ilgili bana soru sorması ne kadar önemli bir görevde olduğumu gösterdi.

(İstanbul buluşması hakkında) Bu bir miting değil bir başlangıç buluşması. İstanbul’da her şey çok güzel olacak anlayışının başlangıcı diyebilirsiniz. Bu şehrin insanlarını görebilirsiniz, inşallah İstanbul için çok güzel bir günün başlangıcını yaşayacağız.

(Cumhurbaşkanı İstanbul’a gelecek, karşılamada bulunacak mısınız sorusuna) Benim devlet görevim neyse gereğini yerine getiririm, getireceğim. Kendisini buraya davet edeceğim. Toplum sevgi ve anlayışı istiyor.

(İBB binasını kütüphaneye çevirme sorusu üzerine) Arka binayı özellikle kütüphane olarak tanımlıyoruz. Halktan uzaklaştığım an verimli olamayacağımı düşünüyorum. Arkadaşlarımla bu süreci planlayıp devam edeceğiz.

Meclis iradesinin sizde olmamasını bir zafiyet olarak gösterseler de ben bunu bir fırsat haline getirmek istiyorum. Tüm şeffaflığımızla vatandaş bizi görsün istiyorum. Milyonlarca insanla bağ kurabilme imkanı varsa bunu neden fırsata çevirmeyelim. Son derece radikal kararlar alacağız demokrasi ve toplumun şeffaflığı hissetmesi adına. Mutlak demokrasi mutlak katılım bu kentte var olacak.

(İstanbul sokaklarındaki pankartlar kaldırılıyor mu) Pankartlarla İstanbul halkına beni seçtikleri için yeterince teşekkür ettiler.”

(SÖZCÜ)