Abone Ol

Ekonomik Krize 2023 Çözümü: Erdoğan Yine, Verin Bu Kardeşinize Yetkiyi Dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 seçimlerine işaret ederek, "Emin olun az kaldı. 2023 imtihanını da başarıyla geride bıraktığımızda artık Türkiye'yi durdurabilecek hiçbir fani güç hiçbir engel tanımıyoruz." Dedi.

Erdoğan Yine, Verin Bu Kardeşinize Yetkiyi Dedi

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 seçimlerine işaret ederek, "İnsanlarımızın günlük hayatlarında yaşadığı her sorunun üzerine binen her yükün farkındayız. Ama emin olun az kaldı. Birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi biraz daha yol aldığımızda bizi bekleyen aydınlık geleceğe beraber kavuşacağız" dedi.

Ankara AKM Millet Bahçesi açılışında konuşan Erdoğan, "İnşallah 2053 vizyonumuzun ilk ve en iddialı hedefi olarak belirlediğimiz 'Yeşil Kalkınma Devrimi'nin lokomotif şehri Ankara olacaktır. Ankara'dan yükselen iklim dostu kalkınma güneşi ülkemizin 81 vilayetini kuşatacaktır. Biliyorsunuz son seçimlerde ülkemizin 81 iline 81 milyon metrekare millet bahçesi kazandırtma sözü vermiştik, bu çerçevede projelendirdiğimiz 66 milyon metrekarelik alana sahip 404 millet bahçemizin 111'ini tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Diğer millet bahçelerimizle ilgili çalışmalar devam ediyor.

Cumhuriyetimizin 100. yılına geldiğimizde söz verdiğimizden daha fazla millet bahçemizi ülkemize kazandırmış olacağız. Başkent millet bahçemizle beraber Ankara'ya vatandaşlarımızın dinlenebilecekler 4 milyon 200 bin metrekare büyüklüğünde  21 millet bahçesi yapıyoruz. Şehir kültürümüzün ve insanımızın hayat kalitesini yükseltmenin önemli bir unsuru olarak gördüğümüz kentsel dönüşüm çalışmalarına da hız veriyoruz. Bugüne kadar 81 ilimizde inşa ettiğimiz 1,1 milyon adet sosyal konutla beraber toplamda 2,5 milyon konutun dönüşümünü tamamladık. Dünyada  başka bir örneği olmayan bu büyük hamle kapsamında yatırım değeri 200 milyar lira olan 300 bin dönüşüm konutumuzun inşası halen devam ediyor" ifadelerini kullandı.

"İnşallah ülkemizi yeşil kalkınma devrimiyle 2023 vizyonuna hazırlamaya şimdiden başlıyoruz"

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda da Millet Bahçesi kuracaklarını ve bu yılın sonunda ihalesinin yapılacağını duyuran Erdoğan, “İnşallah ülkemizi yeşil kalkınma devrimiyle 2023 vizyonuna hazırlamaya şimdiden başlıyoruz” ifadelerini kullandı.

"İngiltere'de raflar boş, Amerika'da boş, Avrupa'da boş, elhamdülillah bizde bolluk bereket yoluna devam ediyor"

Sözlerini devamında muhalefeti hedef alan Erdoğan, "Özellikle şu anda ana muhalefet ve beraberinde oldukları bir şeyi unutuyorlar, biz cumhur ittifakı olarak emin adımlarla yarınlara yürüyoruz. Avrupa'ya bakalım, İngiltere'de raflar boş, Amerika'da boş, Avrupa'da boş, elhamdülillah bizde bolluk bereket yoluna devam ediyor. Fakat nankörlere ne anlatırsan anlat anlamazlar" dedi.

"Her siyasi engeli aşmanın, her ekonomik atağın önünü kesmenin, her saldırıyı savuşturmanın ülkemize ve milletimize bir maliyeti var"
Erdoğan açıklamalarının devamında ise şunları kaydetti:

"Terör örgütlerini devreye soktular olmadı, milletimizi birbirine düşürmek istediler olmadı darbe denediler olmadı. Ekonomimizi yerle yeksan etmek istediler yine olmadı. Şimdi 2023 öncesi son kozlarını sahaya sürdüler ülkemize karşı yükselen çirkin seslerin içerideki bazı kesimler eliyle çıkarılan kuru gürültünün sebebi işte budur. Akıl ve mantık dışı çıkışlarla ülkemizin dikkatini dağıtmaya, milletimizin önünü kapatmaya çalışıyorlar. Hep söylediğin gibi yine başaramayacaklar. Elbette bu süreçte hep birlikte bedel de ödüyoruz. Sıkıntılar da çekiyoruz.

Her siyasi engeli aşmanın, her ekonomik atağın önünü kesmenin, her saldırıyı savuşturmanın ülkemize ve milletimize bir maliyeti var. Biz milletimizle birlikte bu kutlu yola her türlü bedeli ödemeyi göze alarak çıktık. Nasıl terörle mücadelede darbe girişimlerinde şehitler ve gaziler verme pahasına istiklalimize sahip çıktıysak bu süreçte de sabrederek yolumuza devam edeceğiz.

"İnsanlarımızın günlük hayatlarında yaşadığı her sorunun üzerine binen her yükün farkındayız"

İnsanlarımızın günlük hayatlarında yaşadığı her sorunun üzerine binen her yükün farkındayız. Ama emin olun az kaldı. Birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi biraz daha yol aldığımızda bizi bekleyen aydınlık geleceğe beraber kavuşacağız. Hiçbir bedelin onurumuzdan haysiyetimizden evlatlarımıza bırakacağımız büyük ve güçlü Türkiye mirasından daha önemli olmadığı inancıyla bu mücadeleyi azimle sürdüreceğiz. İşte şu anda karşımda bulunan topluluk nereden nereye geldiğimizi gösteriyor. Allah'ın izniyle 2023 imtihanını da başarıyla geride  bıraktığımızda artık Türkiye'yi durdurabilecek hiçbir fani güç hiçbir engel tanımıyoruz."