Abone Ol

Ekibindeki 50 kişi işten atılırken Müge Anlı neden suskun kaldı?

Kayıpların peşine düşen, cinayetleri ustaca çözen, Sherlock Holmes gelse, büyüğümsün diye sarılıp elini öpeceği bu yaman kadına ne oldu? Medyaradar yazarı Murat Tolga Şen'in yazdı...

Ekibindeki 50 kişi işten atılırken Müge Anlı neden suskun kaldı?

İşte Şen'in yazısı...

"Kriz zamanları sıradan insanların içinden kahramanlar çıkarırken, kahraman sandıklarımızın da foyasını meydana çıkarıyor!

Gönül isterdi ki bu yazıyı yazmayayım ama ne mümkün! Bu kez, geçenlerde Koronavirüs hastalarıyla uğraşmaktan bitap düşmüş doktorlara saran, tepki alınca da geri vites yapıp özür dileyen Müge Anlı kayıp!

İyi ama nasıl olur, kayıpların peşine düşen, cinayetleri ustaca çözen, Sherlock Holmes gelse, büyüğümsün diye sarılıp elini öpeceği bu yaman kadına ne oldu?

Ne olduysa oldu, zerre merak etmiyorum, keyfinin yerinde olduğuna da eminim. Birkaç gün sonra televizyondan kazandığı paralarla aldığı kocaman evinde, #evdekal çağrısı yaparsa hiç şaşırmam.

Ben, daha bugün kapının önüne konulan, yıllardır ona hizmet eden emekçileri merak ediyorum.

Medyaradar yazdı, okudunuz, biliyorsunuz; ATV, iptal ettiği dizi ve programların arasına Müge Anlı ile Tatlı Sert programını da eklemişti. Doktorlara sataştı da kulağı çekildi, ondan böyle oldu diye düşünebilirsiniz ama işin rengi başka... İddiaya göre; Koronavirüse rağmen yayınlarını sürdürmeye devam eden program ekibinden de virüsü kapıp hastalananlar oldu. Panik dalgası ekipte yayılırken yayına ara verilmek zorunda kalındı ve bu bilginin sızmaması için Müge Anlı’nın ekibine uyarı yapıldı. Belli ki bu aşamada bazı tatsızlıklar, hak aramalar oldu ki iş buraya geldi.

Şimdiye kadar “Müge Anlı’nın ekibi” diye bahsediyordum ama artık o ekip yok! Kamera arkasındaki onlarca kişinin emeğiyle bir televizyon kraliçesine dönüşen ve bu işten astronomik rakamlar kazanan sevgili Müge Anlı’nın ekibi, yapım firması tarafından bir günde kapının önüne koyuldu. Ekibe niye sessiz kalın denildiği de böylece anlaşıldı. Meğer insanları işten çıkarma hazırlığı yapıyorlarmış.

Birkaç değil tam 50 televizyon emekçisi... Açlar mı, toklar mı, yaşamlarını nasıl idame ettirecek, ailelerine nasıl bakacaklar?

Müge Anlı ile Tatlı Sert programının yapımcısı olan Mavi Klaket’in umurunda değil olmalı ki bu kararı gözünü kırpmadan aldı. Mavi Klaket, TV kanallarına bir sürü format satan, epey karlı bir şirket. Peki, Müge Anlı’ya rağmen bunu yapabilirler mi?

Yaparlar elbette, niye yapmasınlar! TV starlarına onları zirveye taşıyacak ekipler oluşturmaktan kolay ne var!

Ama işin burasını konuşmak istemiyorum. Bunun yerine, Müge Anlı’ya bugün kapının önüne koyulan televizyon emekçileri adına bir çağrı yapmak istiyorum. Sevgili Müge Anlı, sen ki kim kayıpsa onu bulansın hadi şimdi de bul!

Vicdanı, insanlığı, her zaman yanında olanlara zor zamanda kol kanat germeyi, kimseyi muhtaç bırakmamayı... Yıllarca onu bunu aradın durdun, kediye köpeğe kadar hem de. Şimdi hepsinden önemlisi, seni televizyonun kraliçesi yapan ekibin kayıp, olayın faili de belli üstelik. Onları bulmaktan ve şurada 3-5 ay destek olmaktan kolay ne var? Yapım şirketi yapamıyorsa sen yap. Ne kazandıysan, bu insanlar kazandırdı. Onlar olmadan olur mu? Olur sananlar fena yanılırlar.

Hadi, bul onları...

Yoksa bu bela geçtiğinde seni seyredecek insanları, ara ki bulasın!"