Abone Ol

Efsanevi Nimet abla bu sene de kazandırdı!!! İşte Nimet abla sırrı!!!

Bu yıl Milli Piyango'da büyük ikramiye 4 çeyrek bilete çıktı.

Efsanevi Nimet abla bu sene de kazandırdı!!! İşte Nimet abla sırrı!!!

80. yılında Nimet Abla yine kazandırdı. Büyük ikramiyenin isabet ettiği 9025160 numaralı biletin kendi gişelerinden satıldığını söyleyen çalışanlar oldukça mutluydu. Bileti kimin aldığı henüz belli değil. Çalışanlar da biletin kim tarafından satın alındığını hatırlamıyor. Ancak, her sene büyük ikramiye kazananların kendilerini ziyaret ettiğini söyleyen bilet satıcısı Bilal Yıldız 2009 talihlisinin de gişeye gelmesini bekliyor. Çalışanların tek dileği ikramiyenin ihtiyacı olan birine çıkmış olması.

'Her numaranın 10 milyonda bir şansı var'

Milli Piyango İdaresi Bahçekapı Şubesi Müdürü Veli Pan , 25 milyon YTL'nin dörde bölündüğünü, 5 milyon YTL'nin biletlerinin ise, Ankara ve İstanbul'da satıldığını kaydetti. 1 milyon YTL'lik ikramiyenin de çeyrek bilete çıktığını söyleyen Pan, biletlerin Antalya, İstanbul ve Ankara'da satıldığını belirtti. Her numaranın on milyonda bir şansı olduğunu söyleyen Veli Pan, büyük ikramiyeyi kazananların henüz kendilerine başvurmadığını söyledi.

24 çekilişten 16'sından çeyrek biletler güldü

4 KEZ YARIMA ÇIKTI: 1988'den bu güne kadar geçen toplam 21 yılbaşı özel çekilişinde talih kuşu çeyrek biletlere güldü. Son 21 yılın özel çekilişinde büyük ikramiye 16 kez çeyrek bilete çıkarken, 4 kez yarım ve 1 kez de tam biletler büyük ikramiye kazandı.

EN ŞANSLI İSTANBUL: 21 yılbaşı çekilişinden 15'i İstanbul'a gitti. Bunu 11 ikramiye ile Ankara, 4'er ikramiye ile de İzmir, Adana ve Mersin izledi. Tarsus, Antalya ve Eskişehir'in 2'şer ikramiye kazandığı 21yıllık süreçte diğer ikramiyelerin çıktığı merkezler şöyle sıralandı:

KIBRIS İLK KEZ KAZANDI: KKTC,Hayrabolu, Kadirli, Akhisar, Bursa, Trabzon, Manisa, Samsun, Turhal, Batman, Aydın, Kahramanmaraş, Van, Sakarya, Çorlu, Denizli, Gaziantep ve Kayseri. Büyük ikramiye tam bilete en son bundan 12 yıl önce çıktı. 1997 yılbaşı özel çekilişinde talih kuşu Bursa'ya kondu ve 300 bin YTL'lik büyük ikramiye Bursa'ya gitti.

EN ÇOK 3 ÇIKIYOR: Son 21 çekilişte şans kürelerinin en çok sevdiği numara da 3 olarak belirlendi. Bu çekilişlerde büyük ikramiye 8 kez 3'ile biten 3 kez de 3'le başlayan numaralara isabet etti. Büyük ikramiyenin diğer şanslı numaraları da 2 ve 5 olarak saptandı. 2'le başlayan numaralar 4 kez 2'le biten numaralarda 3 kez büyük ikramiye kazandı. Aynı şekilde 5'le başlayan numaralar 5 kez, 5'le biten numaralara da 1 kez büyük ikramiye çıktı.

Nimet Abla'nın sırrı ne?

Büyük ikramiye isabet eden çeyrek biletlerden birinin Nimet Abla'dan satın alınması beraberinde Nimet Abla gerçekten "uğurlu mu?" efsanesini bir kez daha gündeme getirdi. Bu yıl 80. yılını kuruluş yıldönümünü kutlayan Nimet Abla'nın yeğeni Nimet Özden, gişelerinin uğurlu olmasında en çok onların bilet satmasının etkisini inkar etmiyor. Ancak Nimet Özden halasının şansının biletlere geçtiğine de inanıyor: "2006'da 20 trilyonluk büyük ikramiye yine Nimet Abla'dan alınmış, çeyrek bilet sahibi talihli 5 trilyon liranın sahibi olmuştu. 2007'de ise ikinci büyük ikramiye olan 5 trilyonluk çeyrek bilet yine Nimet Abla'dan alınmıştı. Talihli 1 trilyon 250 liralık ikramiyesine Nimet Abla'nın uğuru ile kavuşmuştu. Bu yılbaşında ise Nimet Abla'nın uğuru yine tuttu. Matematiksel olarak Nimet Abla'da çok fazla bilet sattığım için ikramiye çıkma ihtimali artıyor. Ama Nimet Abla'nın şansı var ki büyük ikramiyeler bizden çıkıyor."