Abone Ol

Koronavirüs Yunanistan'a da sıçradı! Dünyada son durum

Koronavirüs Türkiye'nin komşusu Yunanistan'a sıçradı. Çin'den sonra en fazla vakanın görüldüğü üç ülke sırasıyla Güney Kore, İtalya ve İran oldu. İşte güncel durum

Koronavirüs Yunanistan'a da sıçradı! Dünyada son durum

Nilüfer Şensöz- Medyafaresi.com-Dış Haberler

AVRUPA

-Türkiye'nin komşusu Yunanistan'da ilk koronavirüs vakası. Yunan makamları Çarşamba günü ülkedeki ilk koronavirüs vakasını doğruladılar. 38 yaşında bir kadın, Selanik'te hastaneye kaldırıldı. Kadının yakın zamanda İtalya'yı seyahat ettiği belirtildi.

-Koronavirüsün Avrupa'da en etkili olduğu ülke olan İtalya'da 374 vaka görüldü, şu ana kadar 12  kişi de virüs nedeniyle öldü. İtalya''da koronavirüsten ölenlerin genellikle yaşlılar ve zaten hasta olan kişiler. Bugün ilk kez 4 çocukta da virüs tespit edildiği açıklandı. Lombardia'dan 4 yaşında bir kız, 2 yaşında, 10 yaşında ve 15 yaşında bir erkek çocuk. Çocukların durumunun iyi olduğu belirtiliyor.

-Avusturya, Hırvatistan ve İsviçre ve Kuzey Afrika'da da Cezayir, ülkelerinde görülen koronavirüs  İtalya'ya seyahat eden kişilerden kaynaklandığı belirtiliyor.

-Fransa, Almanya, İtalya Sağlık Bakanları ile Avrupa Komisyonu yetkilileri sınırların açık tutulacağını söyledi.

-İngiltere'de, tatillerini İtalya'nın kuzeyinde geçirip ülkeye dönen öğrenciler evlerine gönderildi. Hükümet, seyahat edenler için yeni yönetmelik hazırlıyor.

İRAN'DA NELER OLUYOR?

İran'da 100'e yakın kişide koronavirüs görüldüğü açıklandı, ama rakamın çok daha yüksek olduğu tahmin ediliyor. Virüsün İran Sağlık Bakanı yardımcısına da bulaşmış olması salgının hızla yayıldığına işaret ediyor. Resmi rakamlara göre ölü sayısı 16.

TÜRKİYE'DE DURUM NEDİR?

İran'dan Türkiye'ye dönmek isteyen Türk vatandaşlarını taşıyan uçak, bazı yolcularda grip belirtilerinin görülmesi üzerine Ankara'ya iniş yaptı. Uçakta bulunan 132'si yolcu, 8'i mürettebat 140 kişi, 14 günlük karantinaya alınırken, yapılan ilk testlerde koronavirüse rastlanmadığı belirtildi. Türkiye, İran ile sınırlarını kapattı.

LATİN AMERİKA

Koronavirüs testinin pozitif çıktığı ilk Latin Amerika ülkesi ise Brezilya oldu. Virüsü kapan Brezilyalının, İtalya'dan ülkeye uçtuğu belirtildi.

ÇİN'DE SON DURUM

Çin'de koronavirüs bulaşanların sayısı 78 bini aşarken, virüsten ölenlerin sayısı 2 bin 715 oldu. Ama enfeksiyonun yayılma hızında düşüş olduğu belirtiliyor.

Çin'den sonra en fazla vakanın görüldüğü üç ülke sırasıyla Güney Kore, İtalya ve İran oldu.

GÜNEY KORE

Güney Kore'de 1100 koronavirüs vakası teşhis edildi, 11 kişi virüsten dolayı öldü.

ABD'DE DURUM

ABD genelinde 53 teyit edilmiş Kovid-19 vakası bulunuyor. Trump yönetimi tarafından salgın ile mücadele için Kongre'den, 1 milyar doları virüse karşı aşı geliştirme çalışmalarına ayrılmak üzere en az 2,5 milyar dolar ek fon talep edileceği belirtilmişti.

REALTİME VİRÜS HARİTASI GÜNCEL BİLGİLER İÇİN TIKLAYINIZ

Koronavirüs Yunanistan'a da sıçradı! Dünyada son durum - Resim: 1