Abone Ol

Dünya üçüncülüğü ödülünü alan Şahika Türkçe konuşmayı unuttu

SERBEST Dalış Dünya Şampiyonası’nda ‘sabit ağırlık çift palet disiplini’nde dünya üçüncüsü olan Şahika Ercümen, ödül almak için çıktığı kürsüde bir ara Türkçe konuşmayı unutunca İngilizce konuştu.

Şahika Türkçe konuşmayı unutunca...

Antalya’nın Kaş ilçesinde devam eden Serbest Dalış Dünya Şampiyonası’nda ‘sabit ağırlık çift palet disiplini’nde derece elde eden sporculara ödülleri törenle verildi. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene Kaş Kaymakamı Bilgehan Bayar, Kaş Belediye Başkanı Ak Partili Halil Kocaer, TSSF Başkanı Şahin Özen ve CMAS Başkanı Anna Arzhanova da katıldı. 32 sporcunun 'sabit ağırlık çift palet disiplini'nde dalış yaptığı üçüncü gün yarışlarında bayanlarda Slovenya'dan Alenka Artnik, 3.10 dakikalık sürede elde ettiği 82 metrelik dereceyle dünya rekorunu kırdı. Artnik ödülünü, TSSF Başkanı Şahin Özen ve CMAS Başkanı Anna Arzhanova’nın elinden aldı. Çek Alena Koneçna 2 dakika 37 saniyede 70 metre derinlik ile dünya ikincisi, Türk Milli Takımı’ndan Şahika Ercümen ise 68 metrelik dalış ile dünya üçüncülüğü ödülünün sahibi oldu. Ercümen, bugünkü yarışmada 65 metre ile kendisine ait Türkiye rekorunu 2.25 dakikalık sürede 3 metre geliştirerek, 68 metreye çıkardı.
Erkeklerde ise İtalya'dan Michele Tomassi dünya birinciliği, vatandaşı Vincenzo Rerri dünya ikinciliği ve Danimarka'dan Jester Stechmann ise dünya üçüncülüğü ödülünü aldı.
Ödül töreninde konuşan Şahika Ercümen, bugün çok farklı ve çekişmeli bir yarışma geçtiğini belirterek, “Sporcuların dereceleri birbirine çok yakın. 1’er 2’şer metre, hatta saniyelerin bile önemli olduğu bir gündü. Geçen yıl dünya ikincisi olmuştum. Bu yıl aynı metreyi yapmamıza rağmen, bu spor branşında kendini bilmek, kaç saniyede ne yapabileceğini bilmek de çok önem kazanmaya başladı. Aynı metreleri yapsanız bile bazen saniye önemli olabiliyor. Buradaki avantajım ise antrenmanlarda bu metrenin çok daha altına dalmış olmamdı. Antrenmanda yaptığımın 5-6 metre geride bir metre söyleyince, saniye saniye ne yapabileceğimi bildim. O yüzden derecem tuttu ama aynı metreye inebilen sporcuların hepsinin de Türk olması benim için ayrı bir gurur” dedi.
Oldukça heyecanlı görünen Şahika Ercümen, sözlerini İngilizce konuşarak sürdürdü. Birkaç cümle sarf ettikten sonra İngilizce konuştuğunun farkına varan rekortmen sporcu, “Pardon İngilizce konuşmaya başladım. Türkçe konuşacağım. Çok affedersiniz. Aslında burada madalya almaktan ve rekor kırmaktan çok daha önemli. Çünkü, ben çocukluğumda evden dışarıya bile çıkamayan birisiydim. Astım hastasıydım. Ama bu spora başladığımdan beri hayatım değişti. Şu anda ülkemizi temsil ediyor olabilmek benim için çok büyük bir gurur. Aldığımız madalyalarla ülkemizin adını sporla duyurmak istiyoruz. Dolayısıyla bu benim için spordan da öte, beni hayata döndüren şey” diye konuştu.


Dünya üçüncülüğü ödülünü alan Şahika Türkçe konuşmayı unuttu - Resim: 1
Dünya üçüncülüğü ödülünü alan Şahika Türkçe konuşmayı unuttu - Resim: 2
Dünya üçüncülüğü ödülünü alan Şahika Türkçe konuşmayı unuttu - Resim: 3
Dünya üçüncülüğü ödülünü alan Şahika Türkçe konuşmayı unuttu - Resim: 4