Abone Ol

Dünya Sağlık Örgütü'nden Türkiye değerlendirmesi: Dramatik bir artış var

Dünya Sağlık Örgütü düzenlediği basın toplantısı ile Avrupa'daki koronavirüs vakalarını değerlendirdi.

Dünya Sağlık Örgütü'nden Türkiye değerlendirmesi: Dramatik bir artış var

Toplantıda konuşan DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Henri P. Kluge, "Türkiye'de geçen hafta dramatik bir artış yaşandı ve vakaların çoğu İstanbul'da" dedi.

Birleşmiş Milletler çatısı altında çalışmalarını sürdüren Dünya Sağlık Örgütü’nün Avrupa’dan sorumlu direktörü Dr. Hans Henri P. Kluge bugün internet üzerinden düzenlediği basın toplantısında Avrupa’daki koronavirüsü bilgilerini kamuoyu ile paylaştı.

Dünya Sağlık Örgütü'nden Türkiye değerlendirmesi: Dramatik bir artış var - Resim: 1Koronavirüs Türkiye vaka sayısı 38226 can kaybı 812 (8 Nisan 2020)

Ülkeler hakkındaki veri ve yorumlarını paylaşan Dr. Kluge, “Türkiye’de geçen hafta virüsün yayılmasında dramatik bir artış olmasından dolayı endişeliyiz. Vakaların yüzde 60’ı İstanbul’dan raporlandı” dedi.

İspanya ve İtalya hakkında açıklamalarda bulunan Dr. Kluge, “Her iki ülkede de günlük ölüm sayısı azalarak eşitleniyor. Almanya’da da geniş kapsamlı kamu sağlığı önlemleri alındıktan 10 gün sonra düşüş yaşandı” dedi.

Dr. Kluge, Avusturya, Hollanda ve İsviçre’de de iyi bir ilerlemenin gözlendiğini dile getirdi.

Sözcü'nün haberine göre, İnternet üzerinden düzenlenen basın toplantısına katılan Dr. Kluge, “Bizim bu maratonda çok yolumuz var ve virüsle mücadelede yaptığımız atılım ve ilerlemeler aşırı derecede kırılgan. Bizim bu işte bir sona geldiğimiz ve sürecin bittiğini düşünmek çok tehlikeli bir şey.

Bu virüs bir hataya ya da rahatlığa alan bırakmıyor. Stratejimizi değiştirmek, sokağa çıkma yasak ve kısıtlamalarını gevşetmek ya da fiziksel olarak uzak durma önlemlerini bırakmadan önce çok dikkatlice düşünülmeli” dedi.