Abone Ol

Dövülerek otobüsten atıldığı iddia edilen Ercan'ın sır ölümü

Niğde'nin Ulukışla İlçesi'nde otoyol kenarında ağır yaralı bulunan 18 yaşındaki Ercan Dal, tedavi gördüğü hastanede öldü. Ercan Dal'ın babası Necmettin Dal, "3 farklı iddia var. Soruşturmanın sonucu bekliyoruz" dedi.

Dövülerek otobüsten atıldığı iddia edilen Ercan'ın sır ölümü

Adana'nın merkez Seyhan İlçesi Dağlıoğlu Mahallesi'nde oturan ve psikolojik rahatsızlığı nedeniyle tedavi de gören Ercan Dal, geçen hafta iş bulmak için İstanbul'a gitti. İş bulamayan Ercan Dal, babası Necmettin Dal'ı arayıp, "Baba, iş bulamadım geri döneceğim" dedi.
Ercan Dal, İstanbul'daki yakınları tarafından bir otobüs firmasına ait otobüse bindirilerek Adana'ya gönderildi. 29 Ağustos gecesi Niğde'nin Ulukışla İlçesi yakınlarında otoyol polisi tarafından yol kenarında ağır yaralı bulunan Ercan Dal, ambulansla Niğde Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Vücudunda çok sayıda kırık olduğu belirtilen Dal, 4 Eylül'de doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı. Yapılan otopsinin ardından Erdal Dal'ın cenazesi Adana'nın Küçükoba Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Dövülerek otobüsten atıldığı iddia edilen Ercan'ın sır ölümü - Resim: 1


ÇOK SAYIDA KEMİĞİ KIRIK
Adana'nın Dağlıoğlu Mahallesi'ndeki evinde taziyeleri kabul eden baba Necmettin Dal, oğlunun neden öldürüldüğünü kesin olarak bilmediğini söyledi. Oğlunun vücudunda çok sayıda kırık olduğunu belirten Necmettin Dal, şunları söyledi:
"Net olarak bir şey bilmiyoruz. Bize 3 farklı olay anlattılar. Birincisi oğlum sigara içmek isteyince muavinlerle kavga etmiş dövüp yola atmışlar. İkincisi otobüste bir kadını taciz etmiş, yolcular dövüp yola atmış. Otobüs firması da oğlumu yolda sağ ve sağlıklı olarak indirdiklerini, dayak olayının söz konusu olmadığını anlattı. Soruşturma hakkında da resmi olarak bize bir şey söyleyen olmadı. Otopsi tutanağı istedim onu da vermediler. Biz kime inanacağız bilmiyorum. Olayın ortaya çıkmasını ve sorumluların hesap vermesini istiyorum."


SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Ercan Dal'ın ölümüyle ilgili iddialar üzerine Niğde ve otobüs firmasının merkezinin bulunduğu Diyarbakır'da polisin ortak soruşturma başlattığı, henüz gözaltına alınan kimse olmadığı belirtildi.


Dövülerek otobüsten atıldığı iddia edilen Ercan'ın sır ölümü - Resim: 2

DHA