Abone Ol

Dokunulmazlık gecesinin karesi: Bahçeli ve Türkeş

Dokunulmazlıklarla ilgili anayasa değişiklik teklifinin görüşmelerinin sürdüğü TBMM Genel Kurulunda Bahçeli ve Türkeş’in sohbet ettiği an objektiflere yansıdı.

Bahçeli ve Türkeş'in ne konuştuğu belli oldu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'in TBMM Genel Kurulu'nda çekilen fotoğrafı ilgi çekmişti. Samimi bir görüntü içerek fotoğrafın çekildiği anda iki ismin arasında neler konuşulduğu ortaya çıktı.

Bahçeli'ye en yakın parti kurmaylarından MHPGenel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, dikkat çeken fotoğrafı Habertürk TV yayınında anlattı.

"İnsani ve medeni bir tavırdan ibarettir" diyen Yalçın, fotoğrafa anlam yüklenmemesini, Türkeş'in hal hatır sorduğunu söyledi.

"Ne olursa olsun geçmişte yakın diyalogları var" diyen Yalçın, Türkeş'in "Görüşmelerin sonuna kadar kalacak mısınız" sorusunun gülüşmelere neden olduğunu aktardı.

BAHÇELİ SERT SÖZLERLE ELEŞTİRMİŞTİ

7 Haziran seçimlerinin ardından kurulan seçim hükümetinde Tuğrul Türkeş’in kendisine gelen bakanlık teklifini kabul etmesi MHP yönetiminde büyük bir şokyaşatmıştı.

Devlet Bahçeli ve MHP yöneticileri Tuğrul Türkeş’i sert sözlerle eleştirmişti.

Türkeş’in, “Benim Başbakan Yardımcısı olmam nedeniyle benim partim MHP de iktidar olmuştur. Ben partimi iktidar yaptım" şeklindeki sözlerine Devlet Bahçeli, "Bir dağa bir serçe konsa dağ ne kazanır, bir dağdan bir serçe kalksa dağ ne kaybeder?” şeklinde cevap vermişti.

hürriyet